Įstatymo pataisa padės mažiesiems aludariams sumažinti galimus nuostolius

Įstatymo pataisa padės mažiesiems aludariams sumažinti galimus nuostolius

Alaus gamintojams, kurie gamina iki 8 milijonų litrų alaus, siūloma leisti iki 2015 m. sausio 1 d. pilstyti alų į didesnes negu 1 litro talpas.

Tokias Alkoholio kontrolės įstatymo pataisas Seimo posėdžių sekretoriate įregistravo Seimo narys "tvarkietis" Petras Gražulis.

Nuo 2013 m. sausio 1 d. įsigaliosiantis įstatymas, įpareigojantis alaus gamintojus alų pilstyti į ne didesnes nei 1 litro talpas, parlamentaro nuomone, pažeidžia mažųjų alaus gamintojų interesus, kurie gamina iki 8 milijonų litrų alaus.

"Mažieji aludariai patirs nuostolius, mažės darbo našumas, brangs logistika. Mažiesiems alaus gamintojams reikės keisti alaus pakuočių linijas. Į esamas linijas buvo investuota daugiau kaip dešimt milijonų litų. Įmonės praras daugiau kaip dešimt milijonų litų. Į naujų pakuočių linijas reikės investuoti taip pat dešimt milijonų litų. Mažieji aludariai yra sukaupę 2 litrų plastikinės taros už daugiau kaip penkis milijonus litų. Dalis aludarių dėl patirtų nuostolių bankrutuos, bus prarastos darbo vietos. Mažieji aludariai alų gamina pagal senas virimo, fermentacijos, brandinimo tradicijas", - sako projekto iniciatorius P. Gražulis.

Priėmus siūlomą pataisą, jo nuomone, būtų užkirstas kelias mažiesiems alaus gamintojams patirti nuostolius ir bankrutuoti, pagerės alaus gamintojų finansinė padėtis, bus sukurtos darbo vietos.

Dabartinis teisinis reguliavimas nustato, kad nuo 2013 m. sausio 1 d. bus draudžiama pilstyti alų į ne didesnes nei 1 litro talpas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder