Išskirtinis interviu su E. Zurofu: Man viskas aišku

Išskirtinis interviu su E. Zurofu: Man viskas aišku

Savaitgalį visoje Lietuvoje paminėtos 95-osios valstybės atkūrimo metinės. Prisiminti prieš 95 metus Lietuvos Nepriklausomybės Atkūrimo Aktą pasirašę signatarai, pagerbti šaliai nusipelnę šių laikų žmonės, Kaune vyko tradicinės tautinio jaunimo eitynės. Eitynių Kaune iš Izraelio specialiai atvyko pasižiūrėti Simono Vyzentalio centro atstovas Efraimas Zurofas. Jis pikstinosi, kad Kauno valdžia išdavė leidimą žygiuoti. „Respublikos“ žurnalistai pakalbino į jaunimo eiseną bežiūrintį E. Zurofą.

- Ar manote, kad yra teisinga jums atvykus į Lietuvą čia mokyti vietinius žmones, kaip jie turi švęsti Vasario 16-ąją ir kitas tautines šventes? Juk mūsų visuomenininkai ar politikai nevažiuoja į jūsų šalį ir nenurodinėja, ką jie turi daryti?

- Man nereikia jūsų patarimų. Ir mūsų šaliai jūsų patarimai nereikalingi. Aš tiesiog važinėju po įvairias šalis - Vengriją, Rumuniją, Latviją, Estiją - ir stebiu situaciją.

- Kokią situaciją? Kas jūs manote esąs? Gal koks internacionalinis policininkas?

- Dauguma žmonių rimtai priima mano nuomonę, o kam ji nepatinka, tai jau jų problemos.

- Bet juk po tokių vizitų galite tapti persona non grata?

- Tegul tik pabando mane padaryti persona non grata... Tai labai daug ką pasako apie lietuvius ir jų požiūrį į žmogaus teises...

- Prieš šią šventę jūs žiniasklaidai jau paaiškinote, kad Nepriklausomybės eitynės esą yra blogos, nors jų niekada net nematėte. Ar tai objektyvu?

- Aš mačiau nuotraukas. Man viskas aišku.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder