Įspėja saugotis plikledžio ir lijundros

Įspėja saugotis plikledžio ir lijundros

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, gruodžio 25-osios naktį lijundra ir plikledis susidarė vakariniuose Lietuvos rajonuose. Todėl Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas primena gyventojams, kaip elgtis, kad pūga, plikledis ir lijundra kuo mažiau pakenktų normaliai jų veiklai.

Išgirdus pranešimus apie kilsiančią pūgą, geriau pasilikti namie ir pasirūpinti maisto, vandens ir kuro atsargomis. Sandariai uždarykite pastatų langus, duris, stoglangius ir kitas angas.

Iš namų išvažiuoti ar išeiti rekomenduojama tik būtiniausiu atveju, nes gali sutrikti tiek miesto, tiek tarpmiestinio transporto eismas.

Kaimo gyventojams, sužinojus apie galimą pūgą ir plikledį, reikia paruošti gyvuliams pašaro ir vandens atsargų.

Jei ant kelio yra susidaręs plikledis, būkite ypač atsargūs vairuodami automobilį. Atsargiai vaikščiokite šaligatviais ir keliais. O leisdamiesi ar kildami laiptais, būtinai laikykitės už turėklų, medžių ar krūmų. Kai labai slidu, kaip ir per pūgą, geriausia likti namuose, ypač pagyvenusiems žmonėms.

Laiptus ir pėsčiųjų takelius prie namų pabarstykite smėliu. Eidami nelaikykite rankų kišenėse – tai tik didina galimybę netekti pusiausvyros ir pargriūti, gauti sunkią traumą.

Dera žinoti, kad prasidėjus lijundrai, elektros perdavimo ryšių linijos, stogai, įvairios atramos ir konstrukcijos, taip pat medžių šakos apledėja, o nuo ledo svorio gali trūkti arba lūžti. Taip pat nestovėkite ir nestatykite automobilių po dideliais medžiais.

Neužmirškite savo kaimynų: pasiteiraukite, ar jie girdėjo pranešimus. Gal šalia gyvena neįgalūs žmonės, vieniši seneliai ar mažamečiai vaikai, šiuo metu leidžiantys laiką be tėvų. Pasidomėkite, ar jais kas nors gali pasirūpinti, jei ne – padėkite jiems arba informuokite kaimynus, kad nelaimės atveju jie gali skambinti skubios pagalbos telefonu 112.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder