Iš miesto centro į Kauno oro uostą kursuoja specialiai paženklinti autobusai

Iš miesto centro į Kauno oro uostą kursuoja specialiai paženklinti autobusai

Kauno viešajame transporte įdiegta naujovė - šią savaitę į miesto gatves išriedėjo specialia simbolika papuošti 29-ojo maršruto autobusai, keleivius vežantys iš Karmėlavoje esančio oro uosto į miesto centrą. Nauja dar ir tai, kad šių autobusų vairuotojams keliami išskirtiniai reikalavimai.

"Praėjusiais metais viešėdamas Barselonoje atkreipiau dėmesį į panašiu principu apklijuotus autobusus, važiuojančius į oro uostą. Šią idėją nusprendžiau įgyvendinti ir Kaune. Viešasis transportas prisideda prie miesto reprezentavimo ir jo įvaizdžio formavimo, - teigė meras Andrius Kupčinskas.

Kadangi šiuo maršrutu važiuoja daug užsieniečių, keliami tam tikri papildomi reikalavimai ir autobusų vairuotojams.

"Specialiai suformavome būtent 29-ajam maršrutui skirtą vairuotojų komandą. Į ją pateko tik užsienio kalbas mokantys ir į mūsų miestą atvykstantiems užsieniečiams išsiaiškinti įvairius klausimus padėti galintys vairuotojai", - pasakojo bendrovės "Kauno autobusai" atstovas Rimas Stankaitis.

29-ojo maršruto autobusų tvarkaraštis yra suderintas su oro uosto skrydžių tvarkaraščiu. Iš Kauno oro uosto išvažiuojantys autobusų vairuotojai nuolat palaiko ryšį su oro uosto dispečeriais.

"Jei lėktuvas šiek tiek vėluos, autobuso vairuotojas visuomet palauks, kol jis nusileis", - pabrėžė R. Stankaitis.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder