Iš komiko lūpų - grasinimai žiniasklaidai

Iš komiko lūpų - grasinimai žiniasklaidai

Politiko kostiumą apsivilkęs komikas Artūras Orlauskas vieną po kitos jo nuodėmes atkapstančią žiniasklaidą tikisi užčiaupti atviru šantažu. Tuo tarpu dėl banditiško stiliaus partiečio poelgių raudonuojantys socdemų lyderiai išsišokėliui jau rengia pirtį.

Praėjusio šeštadienio "Vakaro žiniose" buvo išspausdintas straipsnis apie Kauno miesto savivaldybės tarybos nario, Socialinių, sveikatos ir šeimos reikalų komiteto pirmininko socialdemokrato A.Orlausko galimas sąsajas su bankrutuojančia nekilnojamojo turto prekybos bendrove "Komsega" ir nuo šios nukentėjusius kauniečius, kurie, kad atgautų prarastus pinigus, dabar priversti bylinėtis teismuose.

Griebėsi šantažo

Kitą dieną į dienraštį "Vakaro žinios" leidžiančios bendrovės "Naujasis aitvaras" direktoriaus Romo Bubnelio mobilųjį telefoną atskriejo trumpoji žinutė: "Skambino Marius Bernotas ir sako, kad turi lagaminą popierių, kaip vienas dainininkas-verslininkas užsiiminėjo spalvotų metalų kontrabanda stambiu mastu... Tikrai labai įdomi ir labai preciziška informacija su parašais... Tai dėl koncerto susitarėm. Turėtum būti metų žvaigžde." Šios žinutės autorius - A.Orlauskas, kuriam atviro šantažo, matyt, prireikė tam, kad "Vakaro žinios" daugiau apie jo "fokusus" nerašytų.

Maža to, A.Orlausko puolimo dienraštis sulaukė ir internete. Socialiniame tinkle "Facebook" komikas "pažadėjo", kad jau rudenį "Vakaro žinių" nebeliks.

"Užčiaupti" teks daug ką

Regis, A.Orlauskui gali tekti "uždarinėti" ne tik "Vakaro žinias", bet ir kitas šalies žiniasklaidos priemones. Štai praėjusio penktadienio dienraštis "Kauno diena" jam taip pat nepagailėjo kritikos - čia išgvildenta istorija, kaip Kauno politikas banditiškais metodais bandė daryti tvarką Kauno klinikinėje ligoninėje.

Kaip jau ne kartą rašė ir "Vakaro žinios", šios gydymo įstaigos direktoriui Kęstučiui Mazurkevičiui išėjus atostogų prie ligoninės vairo stojo Traumų skyriaus vadovas Raimondas Kunickas. A.Orlauskas į šią vietą buvo numatęs savo pažįstamą iš kitos gydymo įstaigos. Ligoninėje apsilankius komikui ir jo kompanijai, buvo laužiamos direktoriaus kabineto durys, tąsomi dokumentai, bauginami darbuotojai ir t. t.

"Kauno diena" pacitavo A.Orlausko pasiteisinimą, kodėl šis stūmė savo statytinį. Pasirodo, komikas "konsultavosi" su medikais, kuriuos pažįsta iš bendrų koncertų ir kurie žinomi kaip humoristai, ne kaip gydytojai. Kokio turinio SMS dabar sulauks šio laikraščio leidėjai?

Bręsta griežti sprendimai

Algirdas BUTKEVIČIUS - Socialdemokratų partijos pirmininkas:

Artūro Orlausko elgesys bus svarstomas partijos Etikos ir procedūrų komisijoje. Tai, kad kolega A.Orlauskas rašinėja tokio turinio trumpąsias žinutes ar reiškiasi socialiniame tinkle, man - didelė naujiena ir staigmena. Imsimės priemonių, to tikrai netoleruosime. Mūsų partija propaguoja aukštą politinę kultūrą, politikas visuomenėje turi elgtis atsakingai ir kultūringai, nes vis dėlto mes, politikai, atliekame pagrindinį vaidmenį kuriant ir stiprinant valstybės demokratijos pamatus. Todėl niekam nevalia nukrypti į asmeninius interesus ar kažkieno interesų atstovavimą.

Tokiu elgesiu politikas tik parodo savo žemą kultūrą, tikrąjį savo veidą, ir tai aiškiai prasilenkia su politiko etika. Man, partijos vadovui, ne tik nemalonu girdėti, bet ir nerandu žodžių, kaip žmogus gali tiek sau leisti. Tikrai viską apsvarstysime ir priimsime griežtą sprendimą.

Parengta pagal dienraštį "Vakaro žinios"

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder