Irena Degutienė sveikina naujos frakcijos Seime sukūrimą

Irena Degutienė sveikina naujos frakcijos Seime sukūrimą

Seimo pirmininkė Irena Degutienė sveikina naujos jungtinės Seimo Liberalų ir centro sąjungos bei Tautos prisikėlimo partijos frakcijos sukūrimą.

Kaip jau ELTA skelbė, apie naujosios frakcijos susikūrimą pranešta antradienį. Frakcijos seniūnas yra liberalcentristas Algis Čaplikas, jo pavaduotojais tapo liberalcentristas Vytautas Bogušis ir buvusios Tautos prisikėlimo partijos frakcijos seniūnė Arūnė Stirblytė.

Tikimasi, kad jungtinėje frakcijoje bus 13 narių. Kol kas prie jos neprisijungė šiuo metu išvykęs Seimo narys Arminas Lydeka.

"Sveikinu tokį susikūrimą, nes kai frakcija turi daugiau žmonių, natūralu, kad ir jos balsas labiau girdimas, ji stipresnė. Dabar buvo susibūrusios dvi nedidelės frakcijos. Susibūrus į vieną darinį galbūt ir idėjų panašumas yra, galbūt tas idėjas jie norės geriau realizuoti. Gyvenimas parodys, ar pritrauks daugiau žmonių į jungtinę frakciją", - trečiadienį interviu "Žinių radijui" sakė parlamento vadovė.

I. Degutienė teigiamai atsiliepė ir apie naująjį Seimo opozicijos lyderį - Socialdemokratų partijos frakcijos seniūną Algirdą Butkevičių.

"Neblogai ir konstruktyviai buvo dirbti ir su buvusiu anos pavasario sesijos opozicijos lyderiu Vytautu Gapšiu. (...) A. Butkevičius, be abejo, yra naujos kartos politikas, naujos kartos europietiškas socialdemokratas ir tokia europietiška partija socialdemokratų, ne komunistų, pabrėžiu, Lietuvai labai reikalinga. Pats A. Butkevičius yra inteligentiškas ir norintis konstruktyviai dirbti žmogus.

Tikrai manau, kad darbas bus konstruktyvus ir ten, kur matoma, kad pozicijos panašios, arba kad tai yra valstybei labai svarbūs reikalai, bus palaikoma ir Seime, nebus oponuojama vien dėl to, kad reikia oponuoti, parodyti, jog esame opozicija", - komentavo I. Degutienė.

Seimo pirmininkė parlamentarus paragino mokytis iš senų demokratinių valstybių, daugiau kalbėtis ir ieškoti kompromisų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder