Irena Degutienė dievagojasi remianti vaiko teisių apsaugos kontrolierę

Irena Degutienė dievagojasi remianti vaiko teisių apsaugos kontrolierę

Seimo pirmininkė Irena Degutienė teigia visuomet rėmusi ir dabar teberemianti vaiko teisių apsaugos kontrolierę Editą Žiobienę bei niekada nereikalavusi jos atsistatydinimo.

"Visuomet rėmiau ir teberemiu Vaiko teisių apsaugos kontrolierę Editą Žiobienę, niekada nereikalavau ir nereikalauju jos atsistatydinimo. Išsakau tai aiškiai ir nedviprasmiškai ir noriu, kad visi tai aiškiai išgirstų", - sakė I. Degutienė.

Pasak Seimo pirmininkės, todėl šį pirmadienį ir trečiadienį vykusių susitikimų su vaiko teisių apsaugos kontroliere metu, nors ir buvo kalbama apie atsistatydinimo galimybę, vis dėlto daugiausiai dėmesio skirta tolesniam E. Žiobienės bendradarbiavimui su Seimu, ministerijomis, kitomis valstybės institucijomis.

"Kalbėjomės, kad E. Žiobienė galėtų teikti savo pastabas apie egzistuojančias teisines spragas ir prastą teisinį reglamentavimą man, kaip Seimo pirmininkei. Kad gavusi šias pastabas ir galbūt net ir galimus pasiūlymus dėl esamų problemų sprendimo, galėčiau inicijuoti bendrą Socialinių reikalų ir darbo, Švietimo, kultūros ir mokslo, Sveikatos reikalų bei Teisės ir teisėtvarkos komitetų posėdį, kuriame šiuos klausimus išnagrinėtume ir aptartume galimus sprendimus. Taip pat kalbėjomės apie geresnę parlamentinę kontrolę šioje sferoje ir didesnį dėmesį priimtų teisės aktų įgyvendinimo parlamentinę kontrolę vaiko teisių apsaugos srityje", - sakė I. Degutienė.

Seimo pirmininkė pabrėžia, jog šiuo metu nuskambančios interpretacijos, kad ji neva reikalaujanti ir norinti atstatydinti E. Žiobienę iš vaiko teisių kontrolieriaus pareigų, yra klaidingos.

"Apgailestauju, jei pastangos aptarti visus įmanomus sprendimo būdus, jų pliusus ir minusus, buvo suprastos klaidingai ir interpretuojamos kaip spaudimas atsistatydinti. Atvirų ir nuoširdžių pokalbių metu vaiko teisių apsaugos kontrolierė kaip tik kalbėjo apie kitus politikus, kurie ją spaudžia kištis į konkrečias bylas ir nurodo reikalingus priimti sprendimus", - sakė I. Degutienė.

Parlamento vadovė atkreipia dėmesį, kad vaiko teisių apsaugos kontrolierė atsistatydindama tarsi grįžta pasitikrinti suteikto pasitikėjimo mandato į Seimą, kuris gali suteikti jai įgaliojimus dirbti toliau.

"E. Žiobienė pokalbių metu sakė sunkiai įsivaizduojanti savo tolesnį darbą, nes nebejaučia į pareigas ją paskyrusio Seimo palaikymo, ir norinti išgirsti aiškią viso Seimo nuomonę, išreikštą balsavimu. Tai liudija apie jos atsakingą požiūrį į savo svarbų darbą, atsakomybę prieš visuomenę ir Seimą", - sakė I. Degutienė.

Parlamento vadovė pabrėžia laukianti atsakingo ir objektyvaus, o ne emocijomis grįsto Seimo narių sprendimo dėl vaiko teisių apsaugos kontrolierės ateities.

"Tikiu, kad balsuodami parlamentarai atsižvelgs į visas faktines aplinkybes ir nesivadovaus vien emocijomis ir priims geriausią sprendimą. Aš asmeniškai balsuosiu už tai, kad Edita Žiobienė ir toliau eitų jai dar taip neseniai patikėtas pareigas", - sakė I. Degutienė.

Trečiadienį E. Žiobienė įteikė I. Degutienei atsistatydinimo pareiškimą.

Pagal Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus įstatymą, kontrolieriui atistatydinus, sprendimą dėl atleidimo iš pareigų priima Seimas Seimo Pirmininko teikimu.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder