Ir meras nusipelno gyventi gražiau

Ir meras nusipelno gyventi gražiau

Tauragės rajono savivaldybės antrajame aukšte, kur įsikūrusi valdžia, triūsia statybininkai – gražinamas mero, jo pavaduotojo, administracijos direktoriaus ir jo pavaduotojos kabinetai. Akylesni tauragiškiai, paskambinę į redakciją, pasiūlė pasidomėti, ar tik ne tos pačios įmonės, kuri atlieka darbus Savivaldybėje, darbininkai plušėjo ir mero namuose.

Trumpa atmintis

Savivaldybės administracijos direktorius Algirdas Mosėjus ir meras Pranas Petrošius vienbalsiai sakė, kad Savivaldybėje atliekamas tik kosmetinis patalpų remontas. Be to, esą remontas nedarytas jau daug metų.

"Prieš kokius ketverius metus buvo keičiamos tik grindys, o patalpos remontuotos tada, kai rajonui vadovavo Viktoras Kovšovas", – sakė administracijos direktorius.

"Mero kabinetas, priimamasis ir vicemero kabinetas remonto nematė nuo mero Petro Jokubausko laikų, o baldai stovi ir dar stovės, kurie buvo įsigyti mero V. Kovšovo laikais", – papildė meras.

P. Petrošius patikino, kad jo „meravimo“ laikotarpiu remontas administracinėse patalpose nebuvo atliekamas. Tačiau redakcija nori merui priminti, kad meluoti negražu, mat remontai antrajame aukšte buvo atliekami 2005 metų sausį. Tuo metu buvo kapitaliai suremontuotas koridorius, priimamasis, vicemero ir administracijos direktoriaus kabinetai.

Kabinetų remontas, pašnekovų tikinimu, nesudėtingas, tad turėtų trukti trumpai. Meras į savo darbo vietą tikisi sugrįžti jau šią savaitę. Vicemero kabinetas turėtų būti suremontuotas iki savaitgalio, o administracijos direktoriaus, pavaduotojos ir jų priimamojo kabinetų remontas gali trukti dar dvi savaites.

"Tikiuosi, kad visi suplanuoti remonto darbai iki gegužės bus baigti. Visada siekiau, kad gyventojai, atvykę pas administracijos direktorių arba jo pavaduotoją, galėtų priėmimo laukti bendrame priimamajame. Tad vienas remonto tikslų – šitokio priimamojo sukūrimas. Kiek iš viso bus išleista pinigų šešių kabinetų remontui, negaliu pasakyti. Gali būti, kad iki 100 tūkstančių litų", – sakė meras P. Petrošius.

Partiniai reikalai

Paklaustas, kokia įmonė Savivaldybėje remontuoja patalpas, meras atsakė matęs ant darbininkų aprangų užrašą „Altausta“. A. Mosėjus buvo atviresnis – sakė, kad statybų bendrovė „Altausta“, kuriai vadovauja bendrapartietis Algimantas Macijauskas, pasirinkta apklausos būdu.

Paklaustas apie gražinamą gyvenamąją aplinką Petrošių namuose Pagramantyje, rajono vadovas buvo nekalbus. Neatsakė P. Petrošius ir į klausimą, kokia įmonė atliko darbus jo valdoje. O į klausimą, ar tikrai, kol vyko remontai namuose, meras buvo priverstas gyventi prie Balskų tvenkinio esančiame „grūdų sandėlyje“, meras atsakė lakoniškai:

"Ten esu įsigijęs žemės, turiu sodybą, ten mano žmonos tėviškė. Tai kodėl negaliu aš ten nuvažiuoti, praleisti laiko, pažvejoti"? – klausimu į klausimą atsakė rajono meras.

Vandens hidrantas – prie mero tvoros

Prie pagražėjusios mero šeimai priklausančios sodybos Akmenos gatvėje Pagramantyje pastebėjome ir neseniai įrengtą hidrantą. Bendrovės „Tauragės vandenys“ technikos direktorius Jonas Gečas, paklaustas, ar nebus šis hidrantas įrengtas prie mero sodybos tvoros specialiai, teigė, kad hidrantai įrenginėjami ne pagal tai, kas ir kur gyvena, o pagal reikalavimus.

"Jūsų įžvalgos – perdėtos. Nors vandentvarkos objektas dar neperduotas mūsų bendrovės žinion, ateityje taip tikrai nutiks. Todėl galiu garantuoti, kad gaisriniai hidrantai įrenginėjami laikantis reikalavimų, o ne žiūrint, kur kieno sodyba stovi. Yra toks reikalavimas, kad gaisriniai hidrantai turi būti įrengti 200 metrų atstumu vienas nuo kito. Pagramantyje, Akmenos gatvėje, kur gyvena rajono meras, hidrantai įrengti irgi laikantis šių reikalavimų", – patikino J. Gečas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder