Ingrida Šimonytė: nėra jokio pagrindo panikai dėl "Swedbank"

Ingrida Šimonytė: nėra jokio pagrindo panikai dėl "Swedbank"

Gandai dėl galimų "Swedbank" problemų neturi jokio pagrindo, teigia finansų ministrė Ingrida Šimonytė.

"Natūralu, kad, esant kažkokio vieno banko problemoms, gal kam nors pasitaiko patogi proga papokštauti dėl kitų bankų. Labai apgailestauju, kad kas nors tame mato kažką juokingo, bet tikrai jokios informacijos neturime ir manome, kad šiuo atveju visiškai nėra jokio pagrindo jokiai panikai", - po Vyriausybės pasitarimo kalbėjo finansų ministrė.

ELTA primena, kad penktadienį Latvijos socialiniuose tinkluose ir interneto erdvėje kilo absurdiški ir jokio pagrindo neturintys gandai, jog "Swedbank" nebedirba Estijoje, nėra galimybių išgryninti pinigų Švedijoje, Švedijos ir Estijos "Swedbank" vadovybės areštuotos.

"Swedbank" pirmadienį kreipėsi į Valstybės saugumo departamentą, kad šis išsiaiškintų, kas paskleidė melagingą informaciją apie "Swedbank" Latvijoje, Estijoje ir Švedijoje ir taip mėgino sukelti gyventojų sumaištį. Tai žurnalistams pirmadienį pranešė "Swedbank" Lietuvoje vadovas Antanas Danys.

Latvijos saugumo policija pradėjo baudžiamąjį procesą dėl gandų apie "Swedbank" bankrotą, kuriais siekiama destabilizuoti situaciją šalyje. Apie tai pirmadienį po vyriausybės posėdžio žurnalistams pranešė šalies premjeras Valdis Dombrovskis.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder