Ieškoma, kas pardavinėjo neaiškios lyties lėles

Ieškoma, kas pardavinėjo neaiškios lyties lėles

Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus įstaiga kreipiasi į visuomenę, prašydama padėti surasti lėlių su abiejų lyčių bruožais pardavėjus.

Vieną tokią lėlę įstaigos darbuotojai gavo iš Seimo Narkomanijos ir alkoholizmo prevencijos komisijos narių. Anot kontrolierių, ji nėra tinkama vaikams žaisti, mat lėlė turi abiejų lyčių bruožų: galva ir suknelė - moteriška, o lyties organai - vyriški.

Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus įstaiga neturi tikslių duomenų apie lėlės pardavėją. Narkomanijos ir alkoholizmo prevencijos komisijos kreipimesi nurodyta, kad lėlė buvo įsigyta viename iš Kauno apskrityje esančių prekybos tinklų. Žiniasklaidoje pateikiama informacija, kad lėlė buvo įsigyta Kaune, viename iš Urmo bazės sandėlių.

Vaiko teisių apsaugos kontrolierė Edita Žiobienė prašo žmonių, įsigijusių šią ar kitas tokias lėles, taip pat žinančių daugiau apie prekybą šiomis lėlėmis Lietuvoje, pranešti šiuos duomenis Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus įstaigai nemokama telefonu 8 800 01230 arba el. paštu [email protected]

Taip pat prašoma atsiliepti vaikų globos namus, vaikų darželius ar kitas ugdymo įstaigas, gavusias labdarą panašaus pobūdžio lėlėmis ar kitais žaislais.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder