Į sveikatos apsaugos ministrus siūlys Jurą Poželą

Į sveikatos apsaugos ministrus siūlys Jurą Poželą

Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP) į sveikatos apsaugos ministrus siūlys partijos narį, Seimo narį, Seimo Sveikatos reikalų komiteto narį, Jaunimo ir sporto reikalų komisijos pirmininką Jurą Poželą.

Tai pirmadienį po partijos valdybos posėdžio patvirtino Premjeras, partijos pirmininkas Algirdas Butkevičius.

"Šiandien mes diskutavome dėl galimo kandidato užimti sveikatos apsaugos ministro pareigas (...). Valdyba turi teisę svarstyti ir siūlyti kandidatus, tai kaip ir visi kiti mūsų partijos bičiuliai gali tą patį daryti. Tai šiandien priėjome prie vienos kandidatūros (jau ne prie kelių kandidatūrų, kurios bus pasiūlytos prezidiumui) - tai Juro Poželos", - sakė A. Butkevičius.

Galutinai dėl kandidato bus apsispręsta ir ji patvirtinta kitą pirmadienį šaukiamame LSDP prezidiume.

A. Butkevičius mano, kad 33-ejų J. Požela būtų tinkamas užimti sveikatos ministro pareigas.

"Žinote, dabar yra labai yra madinga, kad jauni žmonės save išbandytų ir atsakingose pareigose. Iš pradžių buvo galvojama, kad gal iš esančių viceministrų arba ministerijoje dirbančių darbuotojų (rinktis ministrą, - ELTA), bet, reikia pripažinti, kad irgi buvo žiūrima į tam tikrus jaunus žmones. Aišku, buvo įvertinti tie, kurie gal neseniai dirbo, kad nebūtų apskritai naujas žmogus, kuris nėra su dabartine sveikatos apsaugos sistema susipažinęs, nežinotų, kas dabar vyksta ministerijoje, kokie įstatymo projektai, kaip pasiruošta įsisavinti ES lėšas. J. Požela atitinka keletą kriterijų. Pirmiausia jis dirba Sveikatos apsaugos komitete ir yra gana aktyvus kaip Seimo narys, labai domisi ir paruoštais įstatymo projektais, ne tik priimtais, susipažinęs su sveikatos apsaugos sistemoje vykdoma reforma ir ta reforma, kuri bus artimiausiu metu įgyvendinta", - kalbėjo Premjeras.

Be to, pasak LSDP pirmininko, J. Požela domisi, kaip Sveikatos apsaugos ministerijai sekasi įgyvendinti europinės paramos panaudojimą, jis - ne naujokas šioje srityje.

"Šitoje srityje, galiu pasakyti, kad jis bus ne naujokas, nesakys: "aš visus projektus, kurie numatyti artimiausiu metu įgyvendinti, sustabdau, aš noriu iš naujo susipažinti su visa finansavimo tvarka", neims daryti kažkokius pakeitimus, kurie galėtų užtrukti praktiškai iki šitos kadencijos pabaigos", - kalbėjo jis.

A. Butkevičius neslėpė, kad kita realiausia kandidatūra užimti sveikatos apsaugos ministro postą buvo buvęs sveikatos apsaugos viceministras Erikas Mačiūnas.

LSDP pirmininkas taip pat gyrė, kad J. Požela yra inteligentiškas žmogus, o tai yra vertybė jaunam politikui. Anot A. Butkevičiaus, apie J. Poželą gerai ir teigiamai atsiliepia ir ligoninių, klinikų vadovai. LSDP pirmininkas neslėpė, kad J. Požela siūlomas į ministrus žiūrint su perspektyva.

"Gal taip ir nėra labai korektiška kalbėti, bet vis dėlto manome, kad turėtų ateiti jauni žmonės į tokias pareigas, tegul save ir išbando, ir įvertina. Taip pat mes žiūrime ir į ilgalaikę perspektyvą. Jeigu gerai užsirekomenduos, tai, aš manau, yra savotiškai tam tikras politiko kelias žiūrint į perspektyvą", - teigė A. Butkevičius.

ELTA primena, kad pasitraukusią sveikatos apsaugos ministrę socialdemokratę Rimantę Šalaševičiūtę nuo ketvirtadienio pavaduoja finansų ministras Rimantas Šadžius. Trauktis iš pareigų R. Šalaševičiūtė nusprendė po to, kai sausio pabaigoje viešai prisipažino 2011 m. kovą savo giminaičio naudai davusi kyšį medikams.

J. Požela gimė 1982 m. balandžio 12 d. Vilniuje. 2004 m. baigė Vilniaus universiteto Komunikacijos fakultetą, kur įgijo informologijos specialybę, jam suteiktas komunikacijos ir informacijos mokslų bakalauro laipsnis.

2004-2006 m. studijavo Vilniaus universiteto Komunikacijos fakultete žurnalistiką, įgijo komunikacijos ir informacijos mokslų magistro laipsnį.

2004-2006 m. - J. Požela buvo Europos Parlamento nario J. V. Paleckio padėjėjas, ėjo Jaunimo reikalų departamento prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos direktoriaus pareigas.

Nuo 2003 m. - Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narys (perrinktas antrajai kadencijai 2007 m.). 2012-aisiais išrinktas Seimo nariu.

J. Požela aktyviai dalyvauja visuomeninėje veikloje: ilgą laiką buvo Lietuvos socialdemokratinio jaunimo sąjungos valdybos narys, tarptautinis sekretorius, Vilniaus miesto skyriaus pirmininkas. Studijų metais buvo vienas iš Komunikacijos ir informacijos mokslų studentų organizacijos įkūrėjų, Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto tarybos narys. Dalyvavo Europos jaunimo konvento dėl Europos Sąjungos ateities darbe. Buvo Europos Regionų komiteto narys stebėtojas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder