Į Lietuvą atvyks lietuvių kilmės Nobelio premijos laureatas Robertas Šileris

Į Lietuvą atvyks lietuvių kilmės Nobelio premijos laureatas Robertas Šileris

Užsienio reikalų ministro Lino Linkevičiaus kvietimu gruodžio 13-16 dienomis Lietuvoje lankysis lietuvių kilmės 2013-ųjų Nobelio ekonomikos premijos laureatas, Jeilio universiteto ekonomikos profesorius Robertas Šileris (Robert J. Shiller).

Pasaulyje žinomas mokslininkas, populiarių ekonominių knygų autorius vizito metu susitiks su Prezidente Dalia Grybauskaite, lankysis Vilniaus universitete.

ISM Vadybos ir ekonomikos universitete, remdamasis savo knyga "Finansai ir geroji visuomenė" (Finance and the Good Society), profesorius skaitys paskaitą, į kurią kviečiami universitetų atstovai, politikai, mokslininkai, finansų ir ekonomikos ekspertai, verslo asociacijų nariai, studentai.

Nekilnojamojo turto tema R. Šileris kartu su Lietuvos banko ekspertais diskutuos tarptautinio socialinio tinklo "Global Lithuanian Leaders" organizuojamame renginyje, taip pat kalbėsis su Investuotojų forumo nariais.

Ketvirtą kartą Lietuvoje besilankysiantis garsus mokslininkas kartu su šeima dalyvaus Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai pabaigai skirtame koncerte, aplankys Vilniaus senamiestį.

R. Šileris yra vienas iš daugelio lietuvių kilmės amerikiečių, kurių tėvai emigravo iš Lietuvos dar prieš nepriklausomybės atkūrimą 1918 metais. Jo senelis, Jurgis Ignas Szileris, atvyko į JAV 1908-aisiais.

Šių metų Nobelio ekonomikos premija skirta amerikiečiams Judžinui Famai (Eugene Fama), Larsui Piteriui Hansenui (Lars Peter Hansen) ir R. Šileriui. Premija ekonomistams skirta už jų darbus, susijusius su "empirine aktyvų kainų analize".

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder