Į Kijevą išvyko šeši Lietuvos medikai

Į Kijevą išvyko šeši Lietuvos medikai

Į neramumų sukrėstą Ukrainos sostinę šeštadienio popietę iš Vilniaus oro uosto išvyko šeši profesionalūs medikai. Gydytojai Kijeve dirbs visą ateinančią savaitę - iki kovo 1 d.

Pilietinę iniciatyvą organizuoja Agnė Zalanskaitė, Gediminas Reklaitis, Žygimantas Zabieta ir Gintarė Narkevičiūtė. "Tokių įvykių akivaizdoje visada pirmiausia užplūsta gailestis, tačiau iš karto po to - būtina veikti. Didžiuojamės suradę tiek daug žmonių ir įmonių, kurie nori padėti nukentėjusiems Ukrainos žmonėms realiais darbais. Taip pat svarbu pabrėžti, kad tai - ne vienkartinė akcija, nes, išleidę pirmąją gydytojų delegaciją, toliau tęsime paramos organizavimą, prie kurios kviečiami prisidėti visi lietuviai", - sako A. Zalanskaitė, viena misijos iniciatorių.

Kelionės ir pragyvenimo išlaidoms kompensuoti lėšas aukoja ir paprasti gyventojai, ir įmonės. Šiuo metu misijos organizatoriai turi surinkę daugiau nei 13 tūkst. litų.

Medikai į Kijevą vyksta savanoriškai, visi pinigai bus skirti lėktuvų bilietams pirkti ir akcijos dalyvių pragyvenimui Ukrainoje, o medicinos priemonėmis medikai bus aprūpinti.

Pasak A. Zalanskaitės, į Kijevą nuvykę medikai sužeistiesiems pagalbą teiks ne pačiame Maidano centre, o netoli jo. Medikų komandą į Kijevą išlydėjo akcijos iniciatoriai, o palaiminimą misijos dalyviams suteikė buvęs medikas, kunigas Andrius Narbekovas.

Kita gydytojų savanorių grupė į Kijevą turėtų išvykti pirmadienį.

Naujausiais duomenimis, Kijevo centre pastarosiomis dienomis per susirėmimus ir susišaudymus žuvo 80 žmonių.

Ketvirtadienio vakarą Europos Sąjungos užsienio reikalų ministrai sutarė dėl sankcijų - sąskaitų užšaldymo ir vizų draudimo - asmenims, kurie laikytini atsakingais už susidariusią situaciją Ukrainoje. Kartu ministrai nusprendė palengvinti ES vizų išdavimo tvarką paprastiems ukrainiečiams.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder