Į antrąjį Konstitucijos egzamino etapą pateko per 700 dalyvių

Į antrąjį Konstitucijos egzamino etapą pateko per 700 dalyvių

Antradienį vyks aštuntus metus Teisingumo ministerijos rengiamo Konstitucijos egzamino antrasis etapas. Jame dalyvaus 748 geriausiai pirmajame etape pasirodę egzamino dalyviai.

Visi į antrąjį etapą patekę dalyviai egzaminą laikys toje pačioje vietoje, kurioje laikė ir pirmąjį etapą: mokykloje, miesto ar rajono savivaldybėje, aukštojoje mokykloje, Seime ar įkalinimo įstaigoje. Jie turės atsakyti į 20 klausimų.

Po antrojo etapo paaiškės egzamino nugalėtojai, kuriuos spalio 28-ąją Prezidentūroje apdovanos Prezidentė Dalia Grybauskaitė bei teisingumo ministras Juozas Bernatonis.

Pirmajame Konstitucijos egzamino etape šiemet dalyvavo 30 tūkst. 929 Konstitucijos žinias pasitikrinti norėję Lietuvos piliečiai. Visi dalyviai buvo suskirstyti į keturias tikslines grupes - moksleivius, nuteistuosius, teisinį išsilavinimą turinčius ar jo siekiančius asmenis ir visus kitus gyventojus.

Egzaminą sudarė 30 klausimų, iš kurių, norint patekti į antrąjį etapą, buvo būtina atsakyti bent į 25.

Iš viso Konstitucijos egzamino nugalėtojais taps 27 dalyviai - po 3 iš kiekvienos grupės. Trys geriausiai egzaminą išlaikę Lietuvos gyventojai bus apdovanoti europarlamentaro Zigmanto Balčyčio įsteigtomis kelionėmis į Briuselį. Visų laimėtojų taip pat lauks projekto rėmėjų prizai.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder