Gruzinus sudomino užimtumo programa Lietuvoje

Gruzinus sudomino užimtumo programa Lietuvoje

Lietuvoje lankysis Gruzijos darbo ministras Paatas Trapaidzė ir jo vadovaujama delegacija. Svečiai domėsis Lietuvoje įgyvendinamomis pertvarkomis užimtumo, darbo rinkos, socialinės paramos, socialinio draudimo srityse.

Trečiadienį į Lietuvą su dviejų dienų oficialiu vizitu atvykstančius svečius priims socialinės apsaugos ir darbo ministras Donatas Jankauskas bei viceministrė Audra Mikalauskaitė.

Per vizitą gruzinai susipažins su konkrečiais veikiančiais užimtumo skatinimo projektais, Lietuvos darbo biržos, Valstybinės darbo inspekcijos kuruojamomis sritimis, domėsis, kaip Lietuvoje veikia socialinės paramos, socialinio draudimo sistemos ir kaip šios sritys susijusios su užimtumu bei darbo rinka.

Šiuo metu Gruzijoje naujai formuojama ministerija, kuri bus atsakinga už užimtumo ir darbo rinkos klausimus, koordinuos bedarbių registravimą, identifikuos juos pagal amžių, lytį, profesijas ir kitus parametrus, taip pat parengs užimtumo strategiją bei koordinuos jos vykdymą. Tuo tikslu delegacija susipažįsta su Europos Sąjungos šalių patirtimi kovojant su nedarbu, todėl jai labai svarbi ir Lietuvos patirtis socialinės apsaugos ir darbo srityse, teigiama Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos pranešime.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder