Gintaras Steponavičius: prie šauktinių kariuomenės grįžtama nebus

Gintaras Steponavičius: prie šauktinių kariuomenės grįžtama nebus

Prie šauktinių kariuomenės neplanuojama grįžti. Tokį patikinimą gavo liberalai, suabejoję, jog gali būti ir kitaip.

Liberalų sąjūdžio deleguotas švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius teigė, kad abejonių jiems sukėlė kai kurie krašto apsaugos ministrės Rasos Juknevičienės vieši pasisakymai ir jų interpretacijos.

"Ministrė pastaruoju metu buvo užsiminusi netiesiogiai, bet buvo galima suprasti, kad tas klausimas yra svarstomas, arba gali grįžti į darbotvarkę. Tai mes pasitikslinome, pakartodami savo principinę liberalų nuomonę, kad prie šio klausimo šitoje koalicinėje daugumoje negalime grįžti, ir gavome ministrės patikinimą, kad Vyriausybėje ruošiamos įstatymų pataisos niekaip nesusijusios su grįžimu prie šauktinių", - sakė Seimo Pirmininko pavaduotojas, Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto narys liberalas Algis Kašėta trečiadienį po tradicinių valdančiųjų pusryčių.

Jį papildydamas ministras pridūrė, kad kai kurios iš rengiamų pataisų yra susijusios su karo prievolės tarnybos naikinimu.

"Atitinkamai ir savivaldybėse nebeliks tų žmonių, kurių visoje Lietuvoje yra apie šimtą, kurie tik šildo kėdes, bet neturi darbo", - sakė G. Steponavičius.

Ministras taip pat akcentavo, kad rengiami baziniai kariniai mokymai nėra privalomi. Jie yra rengiami savanoriškumo pagrindais.

Tuo tarpu konservatoriams toks koalicijos partnerių nerimas sukėlė nuostabą. Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos Seime seniūnas Jurgis Razma priminė, kad Seime yra aptariami Karo prievolės įstatymo pakeitimai, kuriais naikinama šauktinių administravimo sistema, o kartu ir visi jai priklausantys etatai.

"Tai yra labai aiškus žingsnis stiprinant kryptį profesionalios kariuomenės link. Dėl profesinės karo tarnybos, jei kas turėtų kelti triukšmą, tai konservatoriai", - sakė J. Razma.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder