Gintaras Steponavičius Darbo kodekso pataisomis siūlo skatinti jaunų žmonių įdarbinimą

Gintaras Steponavičius Darbo kodekso pataisomis siūlo skatinti jaunų žmonių įdarbinimą

Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos narys, švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius Seime įregistravo Darbo kodekso pataisas, kuriomis siūloma įtvirtinti lankstesnę ir jauniems žmonėms palankesnę darbo sistemą.

Politikas siūlo, kad darbo sutartis galėtų būti nutraukiama ir tokiu atveju, kai darbuotojui sueina 65 metai. Projekto autorius G. Steponavičius pabrėžia, kad siūlomos teisės akto pataisos nebūtų privalomojo pobūdžio - jeigu darbuotojas reikalingas ir naudingas darbdaviui, jis dirbtų toliau.

"Gerbiame ir vertiname senjorus bei jų darbą, tačiau tuo pat metu gyvybiškai svarbu sukurti lankstesnę, jauniems žmonėms palankesnę sistemą, labiau nukreiptą į jų įdarbinimo skatinimą, - sakė Liberalų sąjūdžio frakcijos narys G. Steponavičius. - Siekiame, kad tūkstančiai jaunų specialistų, kasmet baigiančių universitetus ir kolegijas, turėtų geresnes galimybes įsidarbinti, nebūtų palikti užribyje".

G. Steponavičiaus teigimu, jaunimo įsidarbinimo problema vaizdžiai atsispindi švietimo sistemoje. Kasmet mažėjant mokinių skaičiui, mažiau reikia ir mokytojų. Tačiau mokyklai, anot jo, yra gana sunku sumažinti pedagogų skaičių atleidžiant pensinio amžiaus mokytoją ar pasikviesti dirbti jaunus specialistus.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder