Generaliniu prokuroru siūlomas Evaldas Pašilis

Generaliniu prokuroru siūlomas Evaldas Pašilis

Prezidentė Dalia Grybauskaitė naujuoju generaliniu prokuroru siūlo skirti teisėją Evaldą Pašilį.

„Kandidatas yra teisininkas profesionalas, turintis ikiteisminio tyrimo pareigūno, teisėjo darbo ir vadovaujamo darbo patirties", - rašoma Prezidentūros spaudos tarnybos pranešime.

Anot Prezidentės atstovės spaudai Daivos Ulbinaitės, apie šalies vadovės pasirinkimą informuoti ir kiti aukščiausi pareigūnai.

„Apie pasirinktą kandidatūrą informuota ir Seimo Pirmininkė, ir Premjeras, ir pagrindinių Seimo frakcijų vadovai, taip pat Seimo antikorupcinės komisijos pirmininkas bei Seimo teisės ir teisėtvarkos komitetas", - Eltai sakė D. Ulbinaitė.

15 metų teisėjo darbo patirtį turintis kandidatas teisėjo karjerą pradėjo 1999 metais Ukmergėje. Anot Prezidentūros, prieš kelias savaites E. Pašilis Pretendentų į teisėjus atrankos komisijos vienbalsiai pripažintas vienu tinkamiausių Lietuvos apeliacinio teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjo pareigoms eiti.

„Atrankos komisija Evaldą Pašilį apibūdina kaip pasižymintį gerais administravimo įgūdžiais, aukšta profesine kultūra, komunikabilų, atsakingą, pareigingą ir taktišką, visose situacijose išliekantį objektyvų ir sąžiningą, siekiantį aukštų profesinių standartų", - teigia Prezidentūra.

Teisininko kvalifikaciją įgijęs Lietuvos policijos akademijoje ir Vilniaus universitete, kandidatas dirbo Ukmergės rajono policijos komisariate Ekonominių nusikaltimų tyrimo tarnybos jaunesniuoju inspektoriumi, taip pat Mokesčių policijos departamento prie VRM Vilniaus apskrities skyriuje Kvotos ir operatyvinės veiklos tarnybos inspektoriumi. 42 m. amžiaus kandidatas taip pat penkerius metu vadovavo Ukmergės rajono apylinkės teismui.

ELTA primena, kad Seimas jau du kartus atmetė Prezidentės siūlytus kandidatus į generalinius prokurorus: pavasarį parlamentarai nepritarė Nerijaus Meilučio skyrimui, o rudenį atmetė Editos Dambrauskienės kandidatūrą. Šiuo metu Generalinei prokuratūrai laikinai vadovauja generalinio prokuroro pavaduotojas Darius Raulušaitis.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder