Gediminas Kirkilas: "Per Lietuvos pirmininkavimą ES Tarybai gali būti pradėtos ES - JAV derybos dėl laisvosios prekybos sutarties"

Gediminas Kirkilas: "Per Lietuvos pirmininkavimą ES Tarybai gali būti pradėtos ES - JAV derybos dėl laisvosios prekybos sutarties"

Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungos (ES) Tarybai metu gali būti pradėtos derybos dėl ES ir Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) laisvosios prekybos sutarties. Iš tokio susitarimo abi pusės turėtų visokeriopos naudos: jis padėtų tiek JAV, tiek ES valstybėms narėms lengviau ir greičiau išeiti iš ekonominės krizės, pakeltų jų BVP, sukurtų daugiau darbo vietų.

Apie tai kalbėta pirmajame Seimo Pirmininko pavaduotojo ir Europos reikalų komiteto pirmininko Gedimino Kirkilo susitikime su JAV ambasadore Lietuvoje Debora Ana Makarti (Deborah Ann McCarthy), kuri darbą Vilniuje pradėjo šių metų pradžioje.

Remiantis naujausiais skaičiavimais, išsamaus ir plataus užmojo ES ir JAV susitarimas kasmet iki 2027 m. duotų didžiulės naudos - ES BVP padidėtų 0,5 proc., JAV - 0,4 proc. ES ekonomikos atveju tai sudarytų 86 mlrd. eurų, o JAV - 65 mlrd. eurų papildomų metinių pajamų.

G. Kirkilo ir D. A. Makarti susitikime taip pat aptarti Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai prioritetai ir galimas G. Kirkilo vizitas liepos viduryje Vašingtone, kur Lietuvos ambasadoje vyks iškilmingas Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai atidarymas bei yra planuojami susitikimai su JAV Kongreso nariais, Prekybų rūmų atstovais, diplomatiniu korpusu ir žiniasklaida.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder