Gediminas Kirkilas: "Opozicija turėtų palaikyti ministrą Vytenį Povilą Andriukaitį"

Gediminas Kirkilas: "Opozicija turėtų palaikyti ministrą Vytenį Povilą Andriukaitį"

Seimo Pirmininko pavaduotojas, Europos reikalų komiteto pirmininkas socialdemokratas Gediminas Kirkilas mano, kad opozicija turėtų palaikyti sveikatos apsaugos ministrą Vytenį Povilą Andriukaitį.

"Opozicija turėtų palaikyti sveikatos apsaugos ministrą V. P. Andriukaitį, jau nekalbu apie Socialdemokratų koalicijos partnerius. Turiu galvoje ne tik interpeliaciją, bet ir reformos įgyvendinimą. Manau, kad daugelis Seimo politikų ir tie patys liberalai yra pakankamai konstruktyvūs ir labai puikiai suvokia, kad Lietuvos sveikatos priežiūros sistema turi pereiti į naują kokybės etapą. Pats laikas ištaisyti nuo valstybės atkūrimo padarytas klaidas, susiformavusias ydas. Mūsų sveikatos apsauga turi tapti efektyvi, skaidri - tai, kuo mūsų šalis galėtų didžiuotis", - teigia G. Kirkilas.

Jo nuomone, V. P. Andriukaitis kaip sveikatos apsaugos ministras yra tinkamiausias žmogus tai padaryti. "Daugybę metų dirbu su juo, žinau, kad jis nesiima darbų visko nepamatavęs ir neapskaičiavęs. Pats kaip gydytojas jis turi ypač daug žinių ir kompetencijos šioje srityje, o kartu kaip patyręs politikas ir analitikas gali įvertinti sistemą iš išorės. Galiausiai V. P. Andriukaitis - vertybių politikas, kuriam svarbiausia - tokių principų kaip teisingumas ir solidarumas įgyvendinimas", - teigia G. Kirkilas.

Jis taip pat svarsto, "ar bandymais žlugdyti Vyriausybę opozicija nepažeidžia Lietuvos politinių partijų susitarimo dėl pirmininkavimo Europos Sąjungos (ES) Tarybai".

"Ar buvę valdantieji - konservatoriai ir liberalai - pamiršo bendrą atsakomybę už nacionalinę politiką, pirmininkavimo proceso vientisumą ir partijų solidarumą, kad jie prieš pat Lietuvos pirmininkavimą ES Tarybai, kuris prasideda jau po poros savaičių, imasi tokių "iniciatyvų" kaip interpeliacija prieš sveikatos apsaugos ministrą? Ar to šiandien reikia Lietuvai?" - klausia politikas.

Lietuvos Seime atstovaujamų politinių partijų susitarime "Dėl Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungos Tarybai 2013 m. II pusmetį", kuris buvo pasirašytas 2011 m. spalio 14 d. ir kurį pasirašė 10 tuometinių parlamentinių partijų, rašoma, kad "Lietuvos pirmininkavimas ES Tarybai yra nacionalinis uždavinys, kurį politinės valdžios institucijos turi įgyvendinti sklandžiai ir solidariai, nepriklausomai nuo politinių partijų sudarytų frakcijų Seime priklausomybės Seimo daugumai ar opozicijai".

Kaip ELTA jau skelbė, Seimo Liberalų sąjūdžio frakcija inicijavo interpeliaciją sveikatos apsaugos ministrui V. P. Andriukaičiui ir perdavė ją pačiam ministrui bei Seimo nariams.

Interpeliaciją pasirašė 31 Seimo narys, tarp jų - ir pats ministras.

Interpeliacijos tekstą pasirašė Seimo Liberalų sąjūdžio, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijų nariai, Mišrios Seimo narių grupės atstovai.

Interpeliacijos iniciatoriai pateikia ministrui 23 klausimus.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder