Gediminas Kirkilas apie Gediminą Černiauską: gana patyręs politikas paslydo lygioje vietoje

Gediminas Kirkilas apie Gediminą Černiauską: gana patyręs politikas paslydo lygioje vietoje

Socialdemokratų partijos vicepirmininkas, Seimo Pirmininkės pavaduotojas Gediminas Kirkilas neigiamai įvertino skandalą, išvertusį iš sveikatos apsaugos viceministro posto jo bendrapartietį Gediminą Černiauską.

"Gana patyręs politikas paslydo lygioje vietoje. Šiaip jis yra iš tų žmonių, kurie neblogai žino sistemą, pats yra ekonomistas ir paslydo lygioje vietoje. Aišku, tokio aukšto lygio valdininkas turi valdytis bent jau", - komentuodamas į spaudą nutekėjusį pokalbio įrašą trečiadienį "Žinių radijui" sakė G. Kirkilas.

Socialdemokratų vicepirmininkas taip pat neigiamai įvertino informaciją apie tai, kad atsistatydinantis viceministras kartu buvo ir "Sveikatos ekonomikos centro" akcininkas, kuriam buvo skirta europinė parama.

"Sutapo abu veiksniai, dėl to jis ir pasitraukė. Vienareikšmiškai galiu vertinti - blogai. Kas pasišvenčia politikai, turi atsikratyti visokių akcijų, dalyvavimo ir pan. Man net keista, kad ligi šiol dar atsiranda tų, kurie galvoja kaip nors nuslėpti tą faktą. Nenuslėpsi, vis tiek yra tarnybos, deklaravimas, anksčiau vėliau jie iškyla", - kalbėjo G. Kirkilas.

ELTA primena, kad G. Černiauskas paskelbė apie savo ketinimus trauktis trečiadienį po to, kai į viešumą iškilo iškart dvi su jo asmeniu susijusios istorijos. Į spaudą nutekėjo jo pokalbis su komisijos narėmis apie konkursą į Akreditavimo tarnybos vadovus, kurį laimėjo sveikatos apsaugos ministrės patarėja Nora Ribokienė. Įrašytame ir žiniasklaidoje paviešintame pokalbyje su komisijos narėmis G. Černiauskas laimėtoją išvadino "dūra" ir sakė, neva Premjeras pageidavo, kad konkursas baigtųsi kitaip.

Vyriausybės vadovas Algirdas Butkevičius neigia bet kokias sąsajas su šia istorija.

Trečiadienį naujienų portalas "Delfi" taip pat paskelbė, kad G. Černiauskas turi "Sveikatos ekonomikos centro" akcijų. Šiame centre dirba ir jo žmona. Sveikatos apsaugos ministerijai vadovaujant Vyteniui Povilui Andriukaičiui, centrui buvo skirta maždaug 1,5 mln. litų europinė parama.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder