Gaunanti socialines išmokas moteris Kauno centre nusipirko butą už pusę milijono litų

Gaunanti socialines išmokas moteris Kauno centre nusipirko butą už pusę milijono litų

Niekur nedirbanti ir gaunanti socialines išmokas kaunietė per dvejus metus iš nežinomų šaltinių gavo beveik pusę milijono litų ir 2008 m. įsigijo butą miesto centre. Pinigų ir įsigyto nekilnojamojo turto moteris nedeklaravo ir mokesčių nesumokėjo.

Gyventojai, nepagrindusiai savo pajamų, teks sumokėti beveik 170 tūkst. litų mokesčių, jai gresia turto konfiskacija.

Kaunietės turto ir pajamų patikrinimą atliko ir Kauno gyventojos asmeninių lėšų, už kurias ji įsigijo butą miesto centre, kilmę ir apmokestinimą įvertino Kauno apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (AVMI).

Patikrinimas atliktas gavus duomenis iš Kriminalinės policijos biuro, valstybinės įmonės "Regitra", remiantis Austrijos mokesčių administratoriaus pateikta medžiaga bei kita surinkta informacija.

Patikrinimo metu mokesčių inspekcijos specialistai lygino mokesčių mokėtojos ir jos šeimos narių asmenines išlaidas su gautomis pajamomis. Per visą tikrintą laikotarpį nuo 1999 metų moters išlaidos buvo gerokai didesnės nei gautos pajamos.

Atlikus tyrimą nustatyta, kad kaunietė negalėjo turėti beveik pusės milijono litų buto pirkimui. Šios gautos iš nenustatytų šaltinių didžiulės pinigų sumos kaunietė nedeklaravo, o jos įsigijimą aiškino turėtomis santaupomis bei gautomis paskolomis ne tik Lietuvoje, bet ir iš Austrijoje gyvenančių artimų giminaičių.

Pasak Kauno AVMI viršininko Gintauto Muzniko, turėtas 200 tūkst. litų santaupas mokesčių mokėtoja privalėjo deklaruoti 2003 m. per Vienkartinį gyventojų turto deklaravimą, bet to nepadarė.

Moters giminaičiai mokesčių inspekcijai pateikė parodymus, jog santaupų moteris neturėjo ir pinigų jie jai neskolino, taigi moters versija, kad ji gavo paskolas Lietuvoje, buvo paneigta.

Austrijos mokesčių administratorius taip pat nurodė, kad negali nustatyti tariamos paskolos teikėjos, kaunietės tetos, piniginių lėšų susidarymo šaltinių, nes juos pagrindžiančių dokumentų teta, Austrijos pilietė, pateikti negalėjo.

Be to, pagal įstatymus, tuo atveju, jeigu kaunietės teta būtų 250 tūkst. litų sumą atvežusi į Lietuvą, ji šiuos pinigus turėjo deklaruoti, tačiau to nepadarė.

Moteris niekur nedirbo ir gaudavo socialines išmokas.

Kaunietė nesutiko su Kauno AVMI priskaičiuota beveik 170 tūkst. litų mokesčių suma ir patikrinimo aktą apskundė, bet Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas patvirtino mokesčių administratoriaus sprendimą.

Šiuo metu Kauno miesto apylinkės teisme nagrinėjama baudžiamoji byla dėl neteisėto kaunietės praturtėjimo.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder