Garliavos mergaitės pagrobimo bylą nagrinės net 7 teisėjai

Garliavos mergaitės pagrobimo bylą nagrinės net 7 teisėjai

Drąsiaus Kedžio ir Laimos Stankūnaitės mažametės dukrelės tvirkinimu kaltintam velioniui Andriui Ūsui šių metų lapkričio pabaigoje paskelbtas išteisinamasis nuosprendis bus peržiūrėtas aukštesnės instancijos teisme.

Tai paaiškėjo Vilniaus miesto savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyriaus darbuotojams apsisprendus skųsti teisėjo Audriaus Cinino vadovaujamos Vilniaus miesto 2-ojo apylinkės teismo teisėjų kolegijos verdiktą, kuriuo konstatuota, kad A.Ūsas yra nekaltas.

Vaiko teisių gynėjų manymu, aukštesnės instancijos teismas turėtų pasisakyti dėl didelį visuomenės rezonansą sukėlusios bylos ir įvertinti nuosprendyje išdėstytų motyvų pagrįstumą. Šiuo metu apeliacinis skundas dar rengiamas, mažametės interesams atstovaus kitas advokatas.

Sostinės 2-asis apylinkės teismas lapkričio 30-ąją niekiniu pripažino D.Kedžio darytą vaizdo įrašą, kuriame mergaitė pasakoja, kaip buvo išnaudojama. Teismas pasisakė, kad šis vaizdo įrašas yra neteisėtas įrodymas, darytas pažeidžiant vaiko teises.

Pasak kolegijos pirmininko A.Cinino, kolegija priėjo vieningą nuomonę, kad jokios pedofilijos nebuvo, o mergaitės seksualinė patirtis įgyta Kedžių namuose, tėvui vaiką neteisėtai filmuojant ir klausinėjant.

Prokuroras, teismo prašęs priimti išteisinamąjį nuosprendį pedofilijos byloje, paskelbtu verdiktu A.Ūsui liko patenkintas ir teigė jo neskųsiąs.

Pripažinti kaltu A.Ūsą galimybių nematė ir sostinės Vaiko teisių tarnybos atstovė Alina Masel. Tačiau ji prašė, kad byla būtų nutraukta dėl to, kad ikiteisminį tyrimą atlikę pareigūnai nesugebėjo surinkti neginčijamų įrodymų.

Užpernai birželį apvirtus keturračiui žuvęs A.Ūsas kaltintas tuo, kad 2006-2008 metais tvirkino mažametę jos motinos L.Stankūnaitės bute Kaune.

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas vakar nusprendė kelerius metus mažametę brolio dukrelę globojusios ir ją susigrąžinti siekiančios Neringos Venckienės kasacinį skundą perduoti nagrinėti septynių teisėjų kolegijai.

Buvusi Kauno apygardos teismo teisėja, per šiuos Seimo rinkimus į Parlamentą išrinkta N.Venckienė dar liepos pabaigoje kasacine tvarka apskundė balandžio 18-osios Klaipėdos apygardos teismo nutartį, kuria buvo paliktas Kėdainių rajono apylinkės teismo sprendimas mergaitę perduoti L.Stankūnaitei.

Kėdainių rajono apylinkės ir Klaipėdos apygardos teismų sprendimus, kuriais vadovaujantis mergaitė perduota L.Stankūnaitei, N.Venckienė prašo panaikinti. N.Venckienės kasacinį skundą nagrinėti numatyta ateinančių metų sausio 3-iąją.

 

Parengta pagal dienraštį "Respublika"

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder