Gabrielius Landsbergis žada griežtas sankcijas nusižengusiems partiečiams

Gabrielius Landsbergis žada griežtas sankcijas nusižengusiems partiečiams

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis sako neturįs informacijos apie į Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) akiratį patekusį galimu kyšininkavimu įtariamą bankroto administratorių Liną Lobeckį, jis yra konservatorių deleguotas Karoliniškių apygardos L. Asanavičiūtės apylinkės komisijos pirmininkas Seimo rinkimuose. 

"Reikėtų daugiau informacijos, nesu susipažinęs su pačiu atveju. Jeigu tai yra susiję su partija, pas mus yra normali procedūra: kreipimasis į Priežiūros komisiją, kuri pateikia savo išvadą, ir yra ar narystė stabdoma, ar nutraukiami įgaliojimai", - antradienį žurnalistų paprašytas pakomentuoti šį atvejį, sakė G. Landsbergis. 

Kaip jau skelbta, Specialiųjų tyrimų tarnybos Vilniaus valdybos pareigūnai pirmadienį sulaikė Vilniuje dirbantį bankroto administratorių L. L., advokatą A. Š. bei nusikaltimą padėjusį įvykdyti J. L.

Jie sulaikyti atliekant ikiteisminį tyrimą, kuris pradėtas asmeniui suteikus reikšmingos informacijos.

Tyrimas atliekamas turint įtarimų, kad bankroto administratorius ir advokatas, veikdami kartu, reikalavo iš bankrutuojančios įmonės buvusio direktoriaus didelės vertės - 15 000 eurų - kyšio už teisminio proceso sustabdymą ir dalį reikalauto kyšio priėmė.

Tyrimą kontroliuoja Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai. 

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder