Gabrielius Landsbergis su rinkimų rezultatais sveikina liberalus ir valstiečius

Gabrielius Landsbergis su rinkimų rezultatais sveikina liberalus ir valstiečius

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų pirmininkas Gabrielius Landsbergis su Seimo rinkimų rezultatais pasveikino liberalus ir valstiečius. Su liberalais partija buvo susitikusi viešai rinkimų naktį, o su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) atstovais, pasak G. Landsbergio, praėjusią naktį susitikimo nebuvo.

Su socialdemokratais G. Landsbergis matytų galimybę diskutuoti apie koaliciją nebent tokiu atveju, jei partijoje įvyktų kardinalių pokyčių.

"Yra dar likutis - 0,09 proc. šiandien, kad galėtume tvirtai pasakyti, kas nugalėjo pirmąjį rinkimų turą. Čia norėčiau šiek tiek "padėkoti" ir Zenonui Vaigauskui, kad 2016 metais, XXI amžiuje, elektronikos ir elektroninių prietaisų eroje, mes vis dar nežinome galutinių rinkimų rezultatų. Dažnas žmogus susitikimuose Lietuvoje klausia apie elektroninį balsavimą, kokios būtų jo perspektyvos, aš manau, kad Zenonas į tuos klausimus atsakė ganėtinai aiškiai. Reikia pokyčių VRK, kad sistema išties atverstų naują puslapį", - sakė G. Landsbergis.

Konservatorių lyderis su rinkimų rezultatais pasveikino liberalus ir valstiečius.

"Aš norėčiau pasinaudoti proga ir pasveikinti kolegas iš kitų partijų, pirmiausia Liberalų sąjūdį. Jie sugebėjo atkurti pasitikėjimą, ir aš manau, kad tai yra sveikintinas dalykas. (...) Taip pat noriu pasveikinti LVŽS. Tai vis dėlto yra daugelį galbūt ir nustebinęs rezultatas, bet vienas dalykas yra tikrai akivaizdus, kad Lietuvos žmonės nori permainų, ir tai nėra tik didžiųjų miestų jaunimas, kas mus nepaprastai džiugina, kurie mus arba liberalus palaikė, bet visi Lietuvos žmonės nori permainų", - sakė G. Landsbergis.

TS-LKD pirmininkas teigė, kad naktį į pirmadienį prasidėjusios konsultacijos su liberalais yra "labai švelnios", tai, pasak jo, reiškia, kad nėra konkrečių nuostatų, kaip būtų bendradarbiaujama toliau, tačiau tai turėtų paaiškėti iki antrojo turo.

Konservatorių vadovas patikino, kad dar nebuvo susitikimo su valstiečių lyderiais, ir kol nėra galutinių rinkimų rezultatų nekalba, ar būtų linkęs šiai partijai palikti Premjero postą.

"Konkrečiai dėl Premjero posto tai mes sakome, kad reikia palaukti galutinių rinkimų rezultatų. (...) Mes tikimės gerų rezultatų, tiek kalbant apie aukščiausius postus", - sakė G. Landsbergis.

Konservatoriai nedaug vilčių deda į galimybes sudaryti bendrą koaliciją su socialdemokratais.

"Jeigu kalbame apie permainų koaliciją, man yra sunku matyti socialdemokratus kaip atstovaujančius permainoms. Aš palikau vieną išlygą, pasakiau, kad - atsinaujinusius socialdemokratus. (...) Jeigu mes matytume kažkokį "žemės drebėjimą" Socialdemokratų partijoje, tai būtų galima galbūt grįžti prie kažkokių svarstymų, dabar aš nematau tokių dalykų", - sakė G. Landsbergis

Jau anksčiau TS-LKD pirmininkas yra įvardinęs, kad konservatoriams yra svarbios švietimo ir ūkio sritys.

Į švietimo ir mokslo ministro postą konservatoriai turi numatę tris kandidatus Kauno technologijos universiteto rektorių Petrą Baršauską ir parlamentarus Mantą Adomėną ir Valentiną Stundį.

TS-LKD rinkimų štabo vadovas Dainius Kreivys Seimo rinkimų rezultatą vadino vienu geriausių, pasiektų partijos per rinkimų istoriją.

"Mes esame patenkinti rinkimų rezultatu ir balsų skaičiumi, kurį mes gavome daugiamantėje apygardoje. 265 tūkst. balsų yra vienas geriausių rezultatų TS rinkimų istorijoje. (...) 2012 metais buvome gavę 206 tūkst. balsų, tai yra beveik 30 proc. mes pagerinome rezultatą. Jeigu žvilgtelsime į 2008 metus, kai jie mums buvo neblogi ir pergalingi, esame surinkę 240 tūkst. balsų. Beveik 10 proc. pagerinome netgi tą rezultatą", - teigė D. Kreivys.

Štabo vadovo įsitikinimu, partijai pavyks pasiekti savo tikslus dėl vietų skaičiaus Seime.

"Išėjome į antrą turą 43 apygardose ir 23 esame pirmi. Su tokiu rezultatu mes tikimės, kad tikslas - 40-45 narių frakcija (Seime. - ELTA) yra visiškai pasiekiamas", - sakė D. Kreivys.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder