G. Songaila siūlo pripažinti Seimo rinkimus daugiamandatėje rinkimų apygardoje negaliojančiais

G. Songaila siūlo pripažinti Seimo rinkimus daugiamandatėje rinkimų apygardoje negaliojančiais

Siūloma pripažinti spalio 14 d. vykusius Seimo rinkimus daugiamandatėje rinkimų apygardoje negaliojančiais ir panaikinti ten išrinktiems asmenims Seimo nario pažymėjimus.

Tokį pasiūlymą savo parengtam nutarimo projektui "Dėl Lietuvos Respublikos Seimo rinkimų esminių rezultatų nustatymo daugiamandatėje rinkimų apygardoje ir jų pripažinimo negaliojančiais Biržų-Kupiškio vienmandatėje rinkimų apygardoje" Seimo posėdžių sekretoriate įregistravo Seimo narys Gintaras Songaila.

Jis siūlo nustatyti, kad ne vėliau kaip per 6 mėnesius nuo šio nutarimo įsigaliojimo rengiami pakartotiniai Seimo rinkimai daugiamandatėje rinkimų apygardoje.

"Atsižvelgiant į tai, kad kadenciją baigiantis Seimas negali nustatyti esminių rinkimų rezultatų Seimo daugiamandatėje rinkimų apygardoje "daugiau negu vieno mandato tikslumu", taip kaip nustato Seimo rinkimų įstatymas, o Konstitucinis Teismas į šį klausimą neatsakė, nes Vyriausioji rinkimų komisija netyrė masinių balsų pirkimų bei kitų šiurkščių įstatymo pažeidimų poveikio rinkimų rezultatams visoje daugiamandatėje apygardoje (t. y. tyrė šį poveikį pasirinktinai tik keliose rinkimų apygardose ir pagal balsų pirkimo bylą kalėjimuose), manytina, kad Seimui nėra galimybės tikslinti Darbo partijos narių sąrašą, nustatyti tris neteisėtai išrinktus ir tris teisėtai išrinktus Seimo narius. Juo labiau, kad nustatyta nemaža balsų pirkimo faktų ir kitų politinių partijų naudai", - savo pasiūlymą argumentuoja G. Songaila.

Kaip ELTA jau skelbė, Seimo narys G. Songaila Seimo posėdžių sekretoriate įregistravo nutarimo projektą "Dėl Lietuvos Respublikos Seimo rinkimų esminių rezultatų nustatymo daugiamandatėje rinkimų apygardoje ir jų pripažinimo negaliojančiais Biržų-Kupiškio vienmandatėje rinkimų apygardoje".

Parlamentaras siūlo Seimui priimti šį nutarimą, atsižvelgiant į Konstitucinio Teismo 2012m. lapkričio 10 d. priimtą išvadą.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder