Fermų ir gamyklų skleidžiamų kvapų neapsikentusieji surengė protestą

Fermų ir gamyklų skleidžiamų kvapų neapsikentusieji surengė protestą

Trečiadienio popietę Vilniuje, Vinco Kudirkos aikštėje prieš Vyriausybės rūmus, surengtas piketas dėl nemalonių kvapų, kuriuos skleidžia fermos ir bendrovės.

Į piketą susirinko Gruzdžių kaimo, kur įsikūrusi pievagrybių įmonė, bendruomenės atstovai, kalvarijiečiai, nepatenkinti šalia įsikūrusiomis danų kiaulidėmis, Rudaminos gyventojai, neapsikenčiantys "Vilniaus paukštyno" skleidžiamo kvapo.

Protestuotojai norėjo, kad Sveikatos apsaugos ministerija pakeistų ministro įsakymą dėl higienos normų "Kvapų koncentracijos ribinės vertės gyvenamuosiuose ir visuomeninės paskirties pastatuose bei jų sklypuose".

"Dabartinė sveikatos apsaugos ministro patvirtinta tvarka numato daug biurokratijos ir subjektyvumo, pavyzdžiui, susirenka kontroliuojančių institucijų atstovai ir jie tiesiog gali nuspręsti, kad mums nesmirda. (...) Taip pat yra penki etapai, kur daug biurokratijos: prašant paimti kvapo koncentracijos mėginį, pirmiausia tikrinami kokie nors cheminiai elementai, ar tvarkoje visi cheminiai įrengimai ir tik penktame etape paima kvapo koncentracijos mėginį, o tai nesąmonė, nes nėra jokio operatyvumo", - teigė jie.

Be to, anot protestuotojų, Europos Komisija yra išreiškusi nuomonę, kad 1,5 kvapo matavimo vieneto yra ta riba, kai jau žmogus kyla nemalonūs pojūčiai. Lietuvoje leidžiami 8 kvapo matavimo vienetai, kai tuo tarpu Latvijoje leidžiami 5, Danijoje - 2. Protestuotojai reikalavo šį kvapo matavimo vienetą Lietuvoje sumažinti bent iki Latvijos lygio bei šalinti biurokratiją, kad iš karto būtų imamas kvapo mėginys, o ne tikrinama įranga ir pan.

Protestavusieji surašė peticiją, kurią įteikė Vyriausybės kanceliarijai.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder