Evaldas Jurkevičius teismui skundžia "Dviračio žinias"

Evaldas Jurkevičius teismui skundžia "Dviračio žinias"

Trečiadienį klaipėdietis seimūnas Evaldas Jurkevičius Vilniaus miesto 1 apylinkės teismui pateikė ieškinį dėl jo garbės ir orumo įžeidimo LNK televizijos laidoje "Dviračio šou".

E. Jurkevičius teigia, kad sausio 27-ąją parodytos laidos reportaže buvo pateiktos tikrovės neatitinkančios ir įžeidžiančios jo garbę bei orumą žinios. Jis esą nepagrįstai buvo vadinamas "nevisai šviesaus proto", "neadekvačiai reaguojančiu į aplinką, kvailai kalbančiu, bepročiu", buvo pateikiami išgalvoti ir žeminantys faktai iš vaikystės bei kuriamas jo, kaip geriančio asmens, įvaizdis.

Visi šie teiginiai yra vienareikšmiškai suprantami visuomenėje ir jų paskleidimas protingam ir moraliam žmogui sukelia neigiamą nuomonę apie mane, kaip Seimo narį ir Lietuvos pilietį, teigiama E. Jurkevičiaus pranešime.

Taip pat rašoma, kad "Seimo, kaip Tautos atstovybės, konstitucinė prigimtis lemia jo ypatingą vietą valstybės valdžios institucijų sistemoje, jo funkcijas bei įgaliojimus, būtinus Seimo funkcijoms vykdyti. Atlikdamas savo konstitucinę priedermę atstovauti Tautai Seimo narys dalyvauja vykdant visas konstitucines Seimo funkcijas bei vykdo visus Seimo nario įgaliojimus: leidžia įstatymus (įstatymų leidybos funkcija), atlieka vykdomosios valdžios ir kitų valstybės institucijų (išskyrus teismus) parlamentinę kontrolę.

Seimo narys teikdamas įstatymų projektus vykdo Konstitucijos jam deleguotą įstatymų leidybos funkciją. Teisės aktų projektų iniciatyvos gimsta bendraujant su rinkėjais ir analizuojant kylančias vietos gyventojų problemas. Aktyviai bendrauju su rinkėjais ne tik savo biure Klaipėdoje, bet ir įvairių akcijų, renginių metu bei parapijoje, tačiau noriu pažymėti, kad rengiant įstatymo projektus įgyvendinu įstatymais man priskirtą pareigą, ne asmeninius siekius ar tikslus ir įstatymų leidybos procese nesu įtakojamas jokių interesų grupių kaip bandoma parodyti LNK televizijos "Dviračio šou" laidoje.

Suprantama, kad viešo asmens atžvilgiu gali būti taikomos platesnės kritikos ir veiklos komentavimo ribos, tačiau nereikia užmiršti, kad nors  viešojo asmens kritika yra leidžiama, tačiau ji nėra absoliuti. Politiko vertinimas ar nuomonės apie jo veiklą turi būti reiškiamos sąžiningai ir etiškai, sąmoningai nenuslepiant, neišgalvojant ir neiškreipiant faktų ar duomenų.

"Dviračio šou" parodijavo mane dėl Seime užregistruotos įstatymo pataisos, tačiau šią žinią detalizavo, paskleisdami kitas tikrovės neatitinkančias žinias, kurios pakenkė mano kaip Seimo nario ir politiko, reputacijai."

E. Jurkevičius kovo 10-ąją kreipėsi į UAB "Laisvo ir nepriklausomo kanalo" generalinę direktorę Zitą Sarakienę prašydamas artimiausios "Dviračio šou" laidos pradžioje paskelbti įžeidžiančios informacijos paneigimą, tačiau jokio atsakymo į nesulaukė, o paneigimas taip ir nebuvo paskelbtas.

Seimo narys sako, jog kreipiasi į teismą nesiekdamas nubausti televiziją ar išsireikalauti neturtinės žalos atlyginimo, o tik susigrąžinti nepagrįstai sumenkintą reputaciją savo rinkėjų akyse.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder