Europos transliuotojų sąjunga: LRT gresia marginalizacija

Europos transliuotojų sąjunga: LRT gresia marginalizacija

Lietuvoje viešintis Europos transliuotojų sąjungos (EBU) viceprezidentas Klaudijus Kaponas (Claudio Cappon) stebisi Lietuvos valdžios abejingumu nacionaliniam transliuotojui.

"Jei Lietuvos radijui ir televizijai nebus padidintas finansavimas, jai gresia marginalizacija", - perspėja vienas iš Europos visuomeninius transliuotojus vienijančios organizacijos, kuriai priklauso ir LRT, vadovų.

Susitikęs su Seimo švietimo ir kultūros komiteto bei Visuomenės informavimo komiteto nariais EBU viceprezidentas atkreipė dėmesį, kad nepadidinus valstybės finansavimo LRT gali prarasti Olimpinių žaidynių, "Eurovizijos", kitų svarbių renginių transliavimo teises, kurias savo nariams suteikia EBU.

Pasak jo, šiandien Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija yra vienas blogiausiai Europoje finansuojamų visuomeninių transliuotojų. "Jo biudžetas prilygsta Juodkalnijos radijo ir televizijos biudžetui. O daroma nepalyginamai daugiau, - sako K. Kaponas. - Ištikus finansinei krizei, LRT administracija ėmėsi griežtų taupymo priemonių, drastiškai sumažino darbuotojų skaičių, tačiau sugebėjo išlaikyti visus turimus kanalus. Tokių skausmingų taupymo būdų nesiėmė joks kitas Europos transliuotojas. Taupyti krizės sąlygomis būtina, tačiau yra kritinė riba, kurią pasiekus dirbti neįmanoma".

Viceprezidentas žada padėti sprendžiant LRT finansines problemas, tačiau kažką turi daryti ir Lietuvos valdžia, jeigu jai rūpi, kad visuomeninis transliuotojas išliktų apskritai, - pabrėžia vienas EBU vadovų, kuris yra ir italų visuomeninio transliuotojo RAI valdybos pirmininkas.

EBU nemokamai suteiks LRT 350 valandų itališkų programų ir filmų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder