Europarlamente bus egzaminuojamas Vytenis Povilas Andriukaitis

Europarlamente bus egzaminuojamas Vytenis Povilas Andriukaitis

Europos Parlamentas (EP) tęsia kandidatų į ES komisarus klausymus. Antradienį bus vertinamas į Briuselį dirbti Europos Komisijoje (EK) išvykstančio Lietuvos kandidato į sveikatos reikalų eurokomisarus, socialdemokrato Vytenio Povilo Andriukaičio tinkamumas eiti šias pareigas.

Kadangi V. P. Andriukaičio siūloma sritis yra sveikata ir maisto sauga, jo klausymus rengia EP Aplinkos, sveikatos ir maisto saugos komitetas, dalyvaujant Žemės ūkio ir kaimo plėtros komitetui.

Kiekvienam kandidatui į komisarus yra išsiųsti penki klausimai (du bendro pobūdžio, o likusieji trys paruošti komitetų pagal sritį), į kuriuos jie turėjo pateikti atsakymus raštu iki rugsėjo 26 d.

Vėliau kandidatai kviečiami į Parlamentą, kur atitinkamos srities komiteto ar komitetų posėdyje apie tris valandas atsakinės į EP narių klausimus.

Po klausymo rengiamame posėdyje atitinkamo komiteto ar komitetų nariai galutinai įvertina kandidato tinkamumą, o šis įvertinimas pateikiamas Parlamento politinei vadovybei, kuri priima galutinį sprendimą.

Komisija oficialiai galės pradėti darbą tik gavusi EP pritarimą. Šis sprendimas priimamas balsavusiųjų dauguma.

Nepaisant to, jog Parlamentui suteikta teisė balsuoti tik dėl visos Komisijos sudėties, anksčiau vykusių klausymų metu prastai pasirodę pretendentai EP narių reikalavimu buvo pakeisti.

Naujos kadencijos EK savo darbą pradės lapkritį.

Seimo Europos reikalų ir Užsienio reikalų komitetų narys, buvęs sveikatos apsaugos ministras V. P. Andriukaitis ES sveikatos ir maisto saugumo komisaru oficialiai įvardytas rugsėjo 10 d.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder