Etikos sargai domėsis, ar premjeras nesupainiojo interesų

Etikos sargai domėsis, ar premjeras nesupainiojo interesų

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK), gavusi Seimo Darbo partijos frakcijos seniūno Vytauto Gapšio kreipimąsi, pradeda tyrimą, ar šalies premjeras Andrius Kubilius nesupainiojo viešųjų ir privačiųjų interesų, kai 2009 m. "Gazprom" vadovybei ir Rusijos vicepremjerui Viktorui Zubkovui rašė laiškus dėl AB "Achema" interesų.

Prašoma ištirti, ar premjeras nesupainiojo viešųjų ir privačiųjų interesų, nes žinojo, kad "Achemos" grupės įmonės yra jo vadovaujamos politinės partijos rėmėjos.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD) ne kartą yra gavę paramos iš "Achemos" grupei priklausančių įmonių. Tokia parama politinei partijai buvo ypač didelė 2008 m. - prieš Premjero ir TS-LKD partijos pirmininko kreipimąsi į "Gazprom" vadovus bei Rusijos Federacijos vicepremjerą dėl "Achemai" palankaus sprendimo. VRK duomenimis, vien 2008 m. TS-LKD iš "Achemos" grupės įmonių gavo daugiau kaip 150 tūkst. litų paramos. "Achemos" grupės įmonės taip pat rėmė ir pavienius TS-LKD kandidatus rinkimuose.

"Iš VRK pateiktų ataskaitų aišku, kad jas pasirašė pats A. Kubilius. Iš to galima spręsti, kad Premjeras, kreipdamasis į užsienio bendrovę bei užsienio valstybės pareigūnus dėl vienos bendrovės interesų, žinojo, kad jo vadovaujama politinė partija yra gavusi piniginę paramą iš įmonių, susijusių su šia bendrove. Mes esame įsitikinę, kad taip jis supainiojo viešuosius ir privačius interesus", - sako V. Gapšys.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder