Energetikos ministras: A. Zaremba kaip ekspertu pasitikiu

Energetikos ministras: A. Zaremba kaip ekspertu pasitikiu

Energetikos ministras Jaroslavas Neverovičius sako kaip ekspertu pasitikįs savo pavaduotoju, viceministru Algimantu Zaremba, o jo nekilnojamojo turto sandorius turėtų įvertinti atitinkamos tarnybos.

Žiniasklaida skelbė, kad energetikos viceministru tapęs "darbietis" A. Zaremba per trumpą laikotarpį sugebėjo pasižymėti įspūdingu finansinių operacijų sąrašu. Tris butus už pusę milijono litų per mažiau nei 12 mėnesių pardavęs politikas pasižymėjo ir dosnumu - jis sūnui padovanojo net 570 tūkst. litų. Tačiau toks dosnumas A. Zarembai nesukliudė praturtėti - jo deklaruojamo turto vertė išaugo 118 tūkst. litų.

"Nežinau, tikrai nesiimsiu vertinti tų dalykų. Yra tarnybos, kurios turėtų tai daryti, tam yra viešai pateiktos deklaracijos, kad visuomenė galėtų nagrinėti, analizuoti, o juo labiau institucijos, kurios atsako už tuos dalykus", - susidariusią situaciją žurnalistams komentavo energetikos ministras J. Neverovičius.

Pasiteiravus, ar pasitiki A. Zaremba, ministras buvo lakoniškas. "Taip, pasitikiu kaip ekspertu", - sakė jis.

Premjeras Algirdas Butkevičius yra sakęs, jog irgi neturįs kaip specialistui priekaištų į energetikos viceministrus siūlomam "darbiečiui" A. Zarembai, kuris prieš mažiau nei metus sulaukė nepalankaus etikos sargų sprendimo dėl viešųjų ir privačių interesų supainiojimo. Ministro Pirmininko vertinimu, visas aplinkybes turėtų išsiaiškinti energetikos ministras.

A. Zaremba į etikos sargų akiratį pateko dar 2011 m., kai jis, eidamas Vilniaus tarybos nario pareigas, nenusišalino nuo klausimo dėl savo darbovietės - "Vilniaus energijos" - akcijų perleidimo. "Darbietis" nebalsavo nei už, nei prieš, tačiau formaliai balsavime dalyvavo. Šis sprendimas buvo lemtingas, mat jeigu A. Zaremba būtų nusišalinęs nuo balsavimo, Vilniaus taryboje būtų nebelikę kvorumo. Tokiu atveju sprendimo dėl "Vilniaus energijos" akcijų priėmimas būtų tapęs neįmanomu.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder