Egidijui Vareikiui siūloma panaikinti teisinę neliečiamybę

Egidijui Vareikiui siūloma panaikinti teisinę neliečiamybę

Laikinoji tyrimo komisija siūlo Seimui leisti Seimo narį Egidijų Vareikį patraukti baudžiamojon atsakomybėn, suimti ar kitaip suvaržyti jo laisvę.

Antradienį už tokį rezoliucijos projektą balsavo 7 komisijos nariai, 1 susilaikė.

Prieš priimdama sprendimą komisija išklausė prokurorės Ievos Kvedaraitės informaciją ir paties parlamentaro paaiškinimų.

Laikinajai tyrimo komisijai Seimo narys E. Vareikis sakė pripažįstąs savo kaltę ir nesislapstąs po jokiomis priedangomis.

„Pripažint pripažįstu, kad tai yra didelė mano kvailystė. Nesislapstau po jokiomis priedangomis, nekartokite mano klaidų. (...) Kiekvienoje šeimoje visko būna“, – komisijai aiškino į nemalonę situaciją patekęs politikas.

Jis kategoriškai paneigė kalbas apie jo tariamas ligas. „Informacija apie tariamas ligas, psichozes yra neteisinga“, – tvirtino E. Vareikis.

Jis taip pat pažymėjo, kad yra ir susitaikymo galimybė. „Iš tikrųjų tokia galimybė yra visada“, – sakė jis komisijai.

Kaip pastebėjo laikinosios tyrimo komisijos pirmininkas Seimo narys Andrius Palionis, galima bylos baigtis ir susitaikymo būdu, tačiau kol nėra pareikšti įtarimai kaltinamajam, tol abi pusės negalės susitaikyti.

Komisijos pirmininko teigimu, rezoliucijos projektą dėl E. Vareikio teisinės neliečiamybės planuojama įtraukti į ketvirtadienio Seimo plenarinio posėdžio darbotvarkę.

Laikinajai tyrimo komisijai apsisprendus siūlyti panaikinti E. Vareikio teisinę neliečiamybę, pats parlamentaras įvertino šį sprendimą lakoniškai: „Tai komisija priėmė tokį sprendimą, ir viskas, ne aš sprendžiu“.

Paklaustas, kaip vertina praeitos kadencijos Seimo priimtą Apsaugos nuo smurto artimoje aplinkoje įstatymą, politikas atsakė, kad „įstatymas yra su trūkumais, kaip matote, jis yra toks, koks yra, aš jį kritikavau“.

E. Vareikio nuomone, tai yra šeimas griaunantis įstatymas. „Jis yra šeimų griovimo įstatymas. Jis griauna šeimas, viską padaro, kad žmonės skirtųsi. Jis turi jungti žmones, o ne skirti“, – negailėjo kritikos E. Vareikis Lietuvoje veikiančiam įstatymui.

Tyrimo komisijoje dirba 12 Seimo narių. Seimas pavedė komisijai atlikti tyrimą iki šių metų birželio 21 d.

Kaip ELTA jau skelbė, generalinis prokuroras Darius Valys kreipėsi į Seimą, prašydamas leisti patraukti baudžiamojon atsakomybėn Seimo narį E. Vareikį.

Šių metų gegužės mėnesį Vilniaus rajono policijos komisariate buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl fizinio skausmo sukėlimo smurtaujant artimoje aplinkoje.

Prokurorų vertinimu, ikiteisminio tyrimo medžiagoje surinkta pakankamai duomenų, leidžiančių manyti, kad E. Vareikis, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, gegužės 4-ąją savo namuose Vilniaus rajone smurtavo prieš sutuoktinę.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder