Edvardo Žičkaus idėja Lietuvai: grąžinkime skolą

Edvardo Žičkaus idėja Lietuvai: grąžinkime skolą

Jei atsimušę į vieną sieną nuleidžiame rankas, atsukame nugarą savo šaliai ir bėgame laimės ieškoti kitur, taip tik nusiplauname rankas, įsitikinęs LRT TELEVIZIJOS laidų vedėjas ir kūrėjas Edvardas Žičkus. Todėl žinomo žurnalisto idėja – grąžinti skolą Lietuvai.

„Mano idėja Lietuvai susijusi su žinute emigrantams – kad ir kaip šiandien pilka aplink atrodytų, mes neturime pamiršti skolos Lietuvai. Situacija dabar yra tokia: atsimokome dvylika metų mokykloje, baigiame universitetą, tą pačią dieną, gavę diplomą į rankas, sėdame į pigių avialinijų lėktuvą ir skrendame į užsienį ieškoti kažkokios startinės pozicijos. Mes patys atsukam nugarą geresniam gyvenimui Lietuvoje, nors į tave, mielasis ar mieloji, valstybė investavo“, – kalba E. Žičkus.

Anot LRT TELEVIZIJOS laidų vedėjo, visi mokesčių mokėtojai investuoja į jaunąją kartą, tačiau čia mokslus baigęs jaunimas, pasirinkęs emigranto kelią, tarsi pasinaudoja valstybe ir nieko neduoda mainais.

„Per pastaruosius beveik du dešimtmečius labai sunkiai ir daug dirbau, sumokėjau daug mokesčių. Moku juos ir toliau už tuos žmones, kurie taip lengvai atgręžia nugarą Lietuvai ir sako „čia jokių galimybių“, užuot jų paieškoję, arba užuot patys pasiūlę idėjas naujam Lietuvos veidui. Jie renkasi lengviausią kelią, ir kartais man yra liūdna mokėti mokesčius už tokius žmones. Tada verčiau tie mokesčiai tektų mūsų senoliams, kurie visą gyvenimą sunkiai lenkė nugarą dėl Lietuvos, ir, deja, sulaukę senatvės, sensta neoriai. Šalis daug pinigų išleidžia investuodama į jaunimą, kurdama jam geresnį rytojų ir nepastebėdama, kad tas artimesnis rytojus, kuris gali ir neišaušti senoliams, yra labai liūdnas“, – tvirtina žurnalistas.

E. Žičkaus manymu, prieš pradėdami reikalauti, turime būti pasiruošę kažką duoti. Žurnalisto žodžiais, jei žmogus sako, kad turėjo idėjų ir noro, bet jos liko neįgyvendintos, jis pirmiausia turi pagalvoti, ką padarė dėl to, kad idėjos būtų išgirstos. „Juk turime tikrai daug Lietuvą mylinčių verslininkų, didelių verslininkų, kuriems trūksta darbuotojų, kurie sako: štai, už startuolį mes tau duosime galimybę, karjerą ir pinigus, tu tiesiog šiek tiek pasistenk. Ir jeigu tu tikrai jauti, kad padarei viską, kad čia būtų gerai, ir tau nėra gerai, tada taip – pasaulis platus, galbūt kažkur atrasi save. Bet, jei atsimušę į vieną sieną, nuleidžiame rankas, atsukame nugarą savo šaliai ir bėgame kažkur laimės ieškoti, taip tik nusiplauname rankas“, – pastebi E. Žičkus.

Anot LRT TELEVIZIJOS veido, būtent jaunoji karta gali kažką keisti, tačiau tai daryti ne iš toli stebėdami ir galvodami, kad valdžioje vėl vagys, bet būtent pasilikdami ir parodydami žmonėms, jog jau laikas nustoti rinkti populistus. Pasak E. Žičkaus, reikia dairytis profesionalų, leisti ir padėti jiems dirbti, siūlyti savo idėjas ir kartu kurti Lietuvą.

„Mano pasiūlymas – atiduokit skolą Lietuvai, ir tada ramia širdim, jei vis dar norėsit, – važiuokit, o prieš pradėdami dejuoti, pagalvokite, ką padarėte, kad būtų geriau.

Džiaugiuosi, kad sukūriau naujų darbo vietų. Taip, tai nėra stebuklai. Žinau, jei dirbčiau kokioje britų ar amerikiečių televizijoje, turėčiau didelius gražius namus, ir t.t. Bet dabar, turėdamas mažesnius gražius namus, aš žinau, kad sukūriau nedidelį verslą, kuris vėliau tapo šiek tiek didesniu verslu, kad įdarbinau jaunų žmonių, kurie mąstė, išvažiuoti, ar likti, tačiau liko, taigi – aš kažką padariau. Kiekvienas padarykime po mažai, ir pastebėsime, kad kai visi po truputį judame ta pačia linkme, kažkas pavyksta“, – ragina žurnalistas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder