Dusetose prasidėjo žirgų lenktynės "Sartai 2012"

Dusetose prasidėjo žirgų lenktynės "Sartai 2012"

Šeštadienio vidurdienį Dusetose prasidėjo žirgų sporto šventė - "Sartai 2012". Prie varžybų starto linijos buvo išrikiuoti 56 sportiniai žirgai, jų vadeliotojai varžosi dėl dešimties prizų, kurių bendra vertė - 57 tūkstančiai litų.

Žiemos šventės pradžią prieš vidurdienį paskelbė žemės ūkio ministras Kazys Starkevičius, Zarasų rajono meras Arnoldas Abramavičius ir varžybas rengiančios bendrovės "Promo envents" direktorius Darius Jonušis.

Gerokai anksčiau atvykusius svečius pasitiko kaimo kapelos maršai, verčiantys susirinkusiuosius pamiklinti kojas, uoslę kuteno malonus šviežios duonos ir ant laužų spirgančių kepsnių kvapai, šurmuliavo tradicinė žiemos mugė.

Prieš lenktynes įvykusioje spaudos konferencijoje žemės ūkio ministras K. Starkevičius sakė, jog varžybų lygis neabejotinai bus aukštas. Sportininkų nuotaika puiki ir jie pasirengę žiūrovams pademonstruoti visą meistriškumo arsenalą ir nenuvilti susirinkusių.

Žiemą rengiamos žirgų lenktynes Dusetose - tradicinės, šiemet jos vyksta 106-ąjį kartą. Teigiama, kad lenktynėms ant užsalusio Sartų ežero - jau daugiau nei 200 metų, o organizuotai jos vyksta daugiau kaip šimtmetį.

Šiltėjant žiemoms žirgų lenktynės ir gausūs renginio žiūrovai saugumo sumetimais paliko penkto pagal dydį Lietuvos ežero ledą ir persikėlė į jo pakrantėje išaugusį elipsės formos hipodromą.

Nuo 1933 m. lenktynes pradėjo remti Žemės ūkio ministerija, nuo 1955 m. žirgų lenktynės tapo respublikinės, o nuo 1968 m. kartu pradėtos rengti ir žiemos mugės.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder