Drąsiaus Kedžio vaiko nuomonė netikėtai tapo svarbi

Drąsiaus Kedžio vaiko nuomonė netikėtai tapo svarbi

Nors pernai, vykdant teismo sprendimą išplėšti Drąsiaus Kedžio vaiką iš jo tėvų namų Garliavoje, šio sprendimo vykdytojams mažos mergaitės nuomonė nebuvo įdomi, dabar, mergaitei gyvenant su motina Laima Stankūnaite, vaiko nuomonė tapo svarbi.

Tai paaiškėjo Raseinių rajono apylinkės teismui bandant pradėti nagrinėti D.Kedžio tėvų Laimutės ir Vytauto Andriaus Kedžių prašymą nustatyti pasimatymų su anūke tvarką.

L. Stankūnaitės advokatas Gintaras Černiauskas vakar teismo paprašė į kitą posėdį iškviesti mergaitę, kad ji pati pasakytų, ar nori matytis su seneliais.

Posėdyje dalyvavę vaiko teisių gynėjai šiam advokato prašymui neprieštaravo, nors sausio mėnesį, G. Černiauskui pateikus analogišką prašymą, su tuo kategoriškai nesutiko.

Teismas, kaip ir sausio mėnesį, atmetė prašymą iškviesti mergaitę į teismo posėdį. Konstatuota, kad apklausa teisme mergaitę gali traumuoti, o jos nuomonę galima išklausyti per psichologą, kuris bendrauja su vaiku.

Kadangi D. Kedžio dukrelė neseniai jau buvo apklausta pas Kauno miesto apylinkės teismo ikiteisminio tyrimo teisėją ir apklausos metu išsakė savo poziciją apie santykius su seneliais, G. Černiauskas paprašė, kad teismas išsireikalautų šią mergaitės apklausos dalį. Šiam prašymui Raseinių rajono apylinkės teismas neprieštaravo.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder