Diplomatai raginami kuo daugiau aiškinti Lietuvos poziciją

Diplomatai raginami kuo daugiau aiškinti Lietuvos poziciją

Pasiruošimas deryboms dėl 2014-2020 metų Europos Sąjungos (ES) finansinės perspektyvos, ekonominis ir energetinis Lietuvos saugumo užtikrinimas, pasirengimas NATO viršūnių susitikimui, santykiai su kaimynais, prisiderinimas prie europinės politikos, atsižvelgiant į Lietuvos interesus ir nuolatinis Lietuvos pozicijos aiškinimas - tokius pagrindinius uždavinius artimiausiam laikotarpiui į Lietuvą pargrįžusiems diplomatinių atstovybių vadovams nurodė Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Tarp tikslų užsienio politikoje Prezidentė minėjo ir atominę energetiką bei siekį, kad ES bendrąja savo nuomone ir politika palaikytų mūsų siekius turėti saugią aplinką Lietuvoje ir Europoje.

"Energetinis saugumas išlieka prioritetu ir NATO erdvėje. Tai yra mūsų Energetinio saugumo centras. NATO erdvės prasme, saugumas turi būti užtikrintas ir dėl gynybos. Pasiruošimas kitąmet gegužę Čikagoje vyksiančiam NATO šalių viršūnių susitikimui lieka vienu iš svarbiausių prioritetų", - sakė D. Grybauskaitė žurnalistams trečiadienį.

Prezidentė kėlė tikslą mėginti "bent jau nebloginti" dvišalių santykių ir kuo daugiau aiškinti Lietuvos motyvus, pozicijas užsienyje.

"Visi diplomatiniai mūsų atstovai turi turėti labai operatyvią informaciją dėl vieno ar kito Lietuvos sprendimo ar įvykio ir pasistengti informuoti tas šalis, kuriose reziduoja", - sakė D. Grybauskaitė.

Santykius su kaimynais Lietuvos valstybės vadovė įvardino kaip svarbų ir kai kuriais atvejais sunkų bei jautrų prioritetą.

"Daugiavektorė užsienio politika Lietuvoje, kurią mėginame vykdyti, šiandien yra apibrėžta iš esmės objektyviomis priežastimis. Taigi Lietuva turi naudotis ir prisiderinti prie bendros geopolitinės situacijos, kuri yra aplink Lietuvą, turime galvoje ir bendrą europinę ekonominę situaciją, bendrą europinę politinę situaciją, ir Europos užsienio politiką, jos rėmuose žiūrint, ir savo šalies nacionalinių interesų", - sakė D. Grybauskaitė.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder