Dėl VSD medžiagos nutekinimo STT krečia žurnalistus

Dėl VSD medžiagos nutekinimo STT krečia žurnalistus

Ikiteisminį tyrimą dėl Valstybės saugumo departamento (VSD) medžiagos nutekinimo atliekantys pareigūnai nusitaikė į žurnalistus - ketvirtadienį į Specialiųjų tyrimų tarnybą (STT) išsivedė dvi naujienų agentūros BNS žurnalistes, praneša delfi.lt.

Lietuvos naujienų skyriaus vyriausioji redaktorė Jūratė Damulytė ir jos pavaduotoja Jūratė Skėrytė buvo apklaustos STT pagrindinėje būstinėje.

J. Skėrytę pareigūnai išsivedė iš Seimo - iš pradžių ji buvo apklausta. Pareigūnai iš žurnalistės taip pat paėmė kompiuterį. Dar anksčiau BNS patalpose apsilankę pareigūnai paėmė ir dar kelis kompiuterius.

Iš STT J. Skėrytė buvo paleista apie 17.40 val., ji negalėjo komentuoti apklausos - pasirašė pasižadėjimą, jog neatskleis ikiteisminio tyrimo duomenų.

STT vadovas Saulius Urbanavičius kol kas nebuvo linkęs patvirtinti, kad jo vadovaujami agentai apklausinėjo BNS žurnalistes.

Tyrimo eigos nekomentuoja ir ikiteisminiam tyrimui dėl nutekintos VSD medžiagos vadovaujantis Generalinės prokuratūros prokuroras Gintas Ivanauskas.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder