Dėl taršos pesticidais uždrausta prekiauti kiniškos arbatos partija

Dėl taršos pesticidais uždrausta prekiauti kiniškos arbatos partija

Dėl taršos pesticidais uždrausta prekiauti ir nurodyta nedelsiant surinkti iš prekybos centrų "Juodosios kiniškos arbatos" partiją, informuoja Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT).

Ant šios partijos pakuočių nurodyta, kad ji tinka vartoti iki 2013 m. gruodžio 31 d., pakuotės dydis - 0,5 kg, kilmės šalis - Kinija.

Sprendimas priimtas Šiaulių VMVT inspektoriams iš didmeninės prekybos įmonės UAB "Sanitex" atrinkus minėtos arbatos mėginius pesticidų liekanoms nustatyti. Mėginiai atrinkti įgyvendinant 2012 metų augalinio maisto produktų taršos stebėsenos programą.

Ištyrus arbatžoles Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institute, nustatyta, kad pesticido imidakloprido kiekis - 0,12-0,23 mg/kg - viršija didžiausią leistiną koncentraciją. Didžiausias leistinas pesticido imidakloprido kiekis arbatžolėse yra 0,05 mg/kg.

Kauno VMVT, patikrinusi nesaugią arbatą sufasavusią įmonę UAB "Klingai", nustatė, kad juodoji kiniška arbata (iš viso 150 kg) pirkta iš Lenkijos tiekėjo. Visas arbatos kiekis išplatintas Lietuvoje veikiančioms UAB "Sanitex" įmonėms.

UAB "Klingai" administracija įpareigota nedelsiant surinkti nesaugius produktus iš rinkos ir juos sunaikinti. UAB "Sanitex" informuota apie atvejį, jai nurodyta nedelsiant nutraukti prekybą minėtos partijos arbata ir atitinkamai informuoti pirkėjus.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder