Dėl STT iškeltų įtarimų Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba pradėjo vidinį auditą

Dėl STT iškeltų įtarimų Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba pradėjo vidinį auditą

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) informuoja, kad bendradarbiaus su Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnais, atliekančiais tyrimą dėl Nacionalinės maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto Kauno teritorinio skyriaus darbuotojo tarnybinės veiklos. Tyrimas pradėtas dėl įtarimų, kad galėjo būti klastojami laboratorinių tyrimų rezultatai ir dėl to priimamas įvairaus dydžio ir formos neteisėtas atlygis iš suinteresuotų įmonių.

„Įtarimai, kad sprendžiant dėl maisto produktų kokybės ar tinkamumo maistui buvo priimami pagal galimai suklastotus laboratorinių tyrimų rezultatus, privalo būti ištirti ir imtasi visų prevencinių priemonių. Tiek Lietuvos, tiek ir užsienio šalių vartotojams ir prekybos partneriams privalome pateikti atsakymus dėl pradėto tyrimo ir suteikti garantijas, kad maisto saugumo ir kokybės užtikrinimo sistema šalyje veikia skaidriai ir efektyviai", - pabrėžė VMVT direktoriaus pavaduotojas Vidmantas Paulauskas. 

Nacionaliniame maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institute pradėtas vidinis auditas. 

Penktadienį instituto Kauno teritoriniame skyriuje buvo atliktos kratos, kurių metu paimti tyrimui reikšmingi daiktai ir dokumentai bei atliekami kiti procesiniai veiksmai, primena ELTA.

STT turi duomenų, kad instituto Kauno teritorinio skyriaus vadovaujančias pareigas užimantis valstybės tarnautojas, pasinaudodamas tarnybine padėtimi ir žinodamas duomenis apie tikrinamos produkcijos pavyzdžių tyrimus, kurių metu nustatyti draudžiami bakteriniai užkratai, kaip įtariama, pats klastojo ir pavaldiems darbuotojams nurodydavo suklastoti dokumentus, nuslepiant tikruosius tyrimų rezultatus, o už tai priėmė įvairaus dydžio ir formos neteisėtus atlygius iš suinteresuotų įmonių atstovų. 

Taip pat tiriama, ar šis asmuo provokavo duoti ir priėmė kyšį iš vienos įmonės direktoriaus, suteikdamas jam neskelbtinos informacijos apie institute vykdomus viešuosius pirkimus ir tokiu būdu sudarydamas palankias sąlygas šiai bendrovei laimėti konkursą. 

Šiame tyrime įtarimai pareikšti 6 asmenims - valstybės tarnautojui ir suinteresuotų įmonių atstovams. 

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder