Dėl padėties pasienyje Rusijos ambasadoriui įteikta nota

Dėl padėties pasienyje Rusijos ambasadoriui įteikta nota

Penktadienį į Užsienio reikalų ministeriją buvo iškviestas Rusijos ambasadorius Lietuvoje Vladimiras Čchikvadzė. Jo paprašyta pasiaiškinti dėl Rusijos pasienyje su Lietuva taikomų diskriminacinių priemonių, nukreiptų prieš Lietuvos fizinius ir juridinius asmenis.

Užsienio reikalų viceministras Andrius Krivas išreiškė susirūpinimą ir įteikė atitinkamo turinio diplomatinę notą.

Nuo rugpjūčio 30-osios Lietuvos ir Rusijos pasienyje taikomos nuodugnios patikros procedūros tik Lietuvoje registruotiems lengviesiems automobiliams. Ministerijos žiniomis, nuo rugsėjo 11-osios Rusijoje pradėti detaliai tikrinti ir kroviniai, kurių šalis siuntėja yra Lietuva. Dėl to Lietuvos vežėjai ir logistikos įmonės patiria finansinių nuostolių.

Viceministras paprašė ambasadorių imtis priemonių siekiant kuo greitesnio šių problemų sprendimo.

Ambasadorius patikino, kad Lietuvos susirūpinimas bus perduotas jo vadovybei.

ELTA primena, jog pastarąsias dvi savaites į Kaliningrado sritį vykstantys ir iš jos grįžtantys Lietuvoje registruotų lengvųjų automobilių vairuotojai priversti Rusijos kontrolės punktuose užtrukti ilgiau nei anksčiau. To priežastis - gerokai pailgėjusios kaimyninės šalies muitinės pareigūnų vykdomos kontrolės procedūros.

Anksčiau per parą per Ramoniškių-Pogranično pasienio kontrolės punktą į abi puses vykdavo apie 400-450 lengvųjų ir krovininių automobilių. Pastarosiomis dienomis į abi puses per parą tepravažiuoja apie 100-130 automobilių, dauguma kurių - krovininiai. Mat jiems Rusijos pusėje netaikomi sugriežtinti patikros reikalavimai.

Pastarosiomis dienomis lengvųjų automobilių per Ramoniškes per parą į abi puses sieną tekerta apie 40, iš kurių nemažai yra su rusiškais numeriais. Šių vairuotojams, skirtingai nei Lietuvoje registruotų automobilių, Pogranično punkte netaikomi sugriežtinti ir valandų valandas trunkantys patikrinimai.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder