Dėl Garliavos įvykių konservatoriai parengė rezoliuciją

Dėl Garliavos įvykių konservatoriai parengė rezoliuciją

Dėl šios savaitės įvykių Garliavoje, kai buvo įvykdytas teismo sprendimas ir motinai perduota Drąsiaus Kedžio mažametė dukra, konservatoriai parengė ir ketina priimti rezoliuciją.

Šeštadienį vykstančioje Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) taryboje jos dalyviams išplatinta rezoliucija "Dėl vaiko teisių, teisingumo ir pilietiškumo valstybėje".

TS-LKD konstatuoja, kad yra susirūpinę dėl įvykių Garliavoje, kai buvo vykdomas teismo sprendimas dėl mažametės mergaitės perdavimo. Rezoliucijoje, kurią parengė socialinės apsaugos ir darbo ministras Donatas Jankauskas, rašoma, kad "suprasdama didelės dalies visuomenės pasipiktinimą ir nusivylimą dėl nepateisinamai ilgai užsitęsusio su minimais įvykiais ir su žmonių žūtimis susijusių bylų nagrinėjimo teismuose, vertina piliečių konstitucinę teisę laisvai reikšti savo įsitikinimus, pilietiškumą ir teisingumo valstybėje siekį".

TS-LKD pabrėžia, kad įvykdžius teismo sprendimą vaiko teisių apsaugos specialistų vaidmuo nenutrūksta - jų atsakomybė tęsiasi, kad ir toliau būtų nepertraukiamai rūpinimąsi, jog vaiko teisės ir interesai būtų užtikrinti.

TS-LKD ragina valstybės institucijas ir teisėsaugą, atsakingus pareigūnus ir politikus nevilkinant atlikti tyrimus ir pateikti visuomenei atsakymus į rūpimus klausimus bei kviečia visuomenę kartu siekiant teisingumo gerbti Konstituciją ir įstatymus bei elgtis pilietiškai ir solidariai vardan tėvynės ir jos vaikų ateities.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder