Dėl Achmedui Jevlojevui išduoto leidimo gyventi Lietuvoje pradėtas ikiteisminis tyrimas

Dėl Achmedui Jevlojevui išduoto leidimo gyventi Lietuvoje pradėtas ikiteisminis tyrimas

Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius nespekuliuoja, ar leidimas gyventi Lietuvoje Rusijos nusikalstamo pasaulio atstovui Achmedui Jevlojevui galėjo būti išduotas už neteisėtą atlygį. Pasak Premjero, į šį klausimą atsakys ikiteisminis tyrimas.

"Dėl Rusijos nusikaltėliui išduoto leidimo gyventi, o tiksliau, pareigūnų veiksmų, kurie tą leidimą išdavė, pradėtas ikiteisminis tyrimas. Jis bus atliktas iki galo, po jo paaiškės, kas privalės prisiimti atsakomybę už tokius veiksmus, kuri tarnyba - Migracijos departamentas ar Vilniaus policija tai padarė. (...) Palaukime tyrimo, tuomet bus galima tiksliai atsakyti į šį klausimą ir įvardinti žmones, kurie pažeidė mūsų šalyje galiojančius teisės aktus", - antradienį interviu LRT radijui sakė Vyriausybės vadovas.

Sausį Migracijos departamentas nusprendė, kad du Rusijos piliečiai, Achmedas Jevlojevas ir Olegas Šamaninas, negaus leidimų gyventi Lietuvoje, primena ELTA. Tačiau maždaug prieš savaitę paaiškėjo, kad A. Jevlojevui tokia teisė buvo suteikta.

Vidaus reikalų ministerija aiškinasi, kas konkrečiai atsakingas už tokį sprendimą. Viceministras Elvinas Jankevičius teigė, kad leidimas A. Jevlojevui sustabdytas, tačiau šis incidentas yra arba klaida, arba tai galėjo būti padaryta piktybiškai.

Prezidentė Seimui pateikė Užsieniečių teisinės padėties įstatymo pataisas, kuriomis siekiama užkirsti kelią grėsmę keliantiems asmenims gauti leidimus gyventi Lietuvoje. Siūloma numatyti, kad policija, pasieniečiai ir Saugumo departamentas per 14 dienų pateiktų Migracijos departamentui išvadas dėl leidimo gyventi prašančio užsieniečio kriminalinės praeities.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder