Daugiavaikėms mamoms – padėkos ir apdovanojimai

Daugiavaikėms mamoms – padėkos ir apdovanojimai

Šiandien socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė pasveikino beveik pusę šimto daugiavaikių mamų, kurioms už nuopelnus šaliai šiandien Lietuvos Respublikos Prezidentūroje buvo įteikti ordino medaliai.

Šiandien vykusios apdovanojimų ceremonijos metu pagerbtos motinos, pagimdžiusios ir užauginusios bei gerai išauklėjusios septynis ir daugiau vaikų.

Anot mamas sveikinusios socialinės apsaugos ir darbo ministrės Algimantos Pabedinskienės, motinystė ir šeimos puoselėjimas yra vienos pamatinių vertybių, todėl turi būti gerbiamos ir skatinamos.

„Kartais nesusimąstoma, koks sunkus, kantrybės, atidos, atsakomybės, neretai ir besąlygiško atsidavimo reikalaujantis darbas yra motinystė, tačiau ir suteikiantis didelį džiaugsmą bei gyvenimo pilnatvę. Už šį neretai kasdienį darbą noriu padėkoti visoms mamoms, o ypač šiandien apdovanojamoms motinoms, išauginusioms net po septynis ir daugiau vaikų“, - sakė socialinės apsaugos ir ministrė Algimanta Pabedinskienė.

Ministrė taip pat skatino visus puoselėti šeimą, rūpintis vaikais, o artėjančią Motinos dieną nepamiršti padėkoti brangiausiems žmonėms – savo mamoms.

46-ioms mamoms šiandien Prezidentė Dalia Grybauskaitė įteikė ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medalius.

Vyriausiajai apdovanotai motinai iš Raseinių rajono, išauginusiai 9 vaikus, – jau 101 metai, o jos gausioje šeimoje – 14 vaikaičių, net 38 provaikaičiai ir jau 8 proprovaikaičiai.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder