"Darbiečiai" sieks teisėjos D. Pranytės Zalieckienės nušalinimo

"Darbiečiai" sieks teisėjos D. Pranytės Zalieckienės nušalinimo

Darbo partija Teisėjų etikos ir drausmės komisijai (TEDK) skųs partijos vadinamosios juodosios buhalterijos bylą nagrinėjančios Vilniaus apygardos teismo (VAT) teisėjų kolegijos pirmininkę Daivą Pranytę Zalieckienę. "Darbiečiai" teisėją kaltina šališkumu ir teisėjų etikos drausmės nesilaikymu.

Tai žurnalistams penktadienį patvirtino partijos vicepirmininkė Dangutė Mikutienė.

"Dėl kreipimosi į TEDK buvo priimtas sprendimas kreiptis po paskutiniojo posėdžio, kai buvo labai nepagarbiai pasielgta su proceso dalyviais, nes kaltinimai keliami juridiniam vienetui, o juridinį vienetą sudaro 17 tūkst. partijos narių, ir natūralu, kad žmonės nori žinoti, kuo gi jie yra kaltinami", - sakė politikė.

Pasak jos, į teismo posėdį pirmadienį susirinkę Darbo partijos nariai teisėjos buvo neetiškai išvadinti, išvyti iš teismo posėdžių salės.

"Tačiau mes vien šiuo posėdžiu neapsiribojame. Išklausę kai kuriuos posėdžio įrašus, mes surinkome duomenis už metus - ir dėl įvairių procesinių pažeidimų, nepagarbos proceso dalyviams, laiku nepateikiamų dokumentų, šališkumo, nepaisymo Teisėjų etikos kodekso - yra priimtas sprendimas kreiptis į Teisėjų etikos komisiją", - kalbėjo D. Mikutienė. Ji pabrėžė, kad teisėjams, kaip ir politikams, turi būti taikomi aukšti reikalavimai.

Dokumentus TEDK numatoma įteikti pirmadienį.

48-erių metų teisėja D. Pranytė Zalieckienė VAT teisėja dirba nuo 2006 m. spalio.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder