Dalia Grybauskaitė: teisėjo pareiga - tarnauti tiesai ir žmogiškumui

Dalia Grybauskaitė: teisėjo pareiga - tarnauti tiesai ir žmogiškumui

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasirašė dekretą dėl penkių teisėjų skyrimo ir trečiadienį priėmė jų priesaikas.

"Šiandien Lietuvos teisėjų bendruomenė pasipildo naujais nariais, kurie prisiekia būti ištikimi Lietuvos Respublikai, vykdyti teisingumą ir ginti žmones. Tikiuosi, kad šie priesaikos žodžiai taps prasmingais ir garbingais sprendimais, kurie praturtins teismų praktiką", - priimdama teisėjų priesaikas pabrėžė šalies Prezidentė.

Šalies vadovės teigimu, teisėjo darbas reikalauja aukštos kompetencijos, moralės, sąžiningumo, pagarbos žmogui ir valstybei. Tai - įsipareigojimas nuolatos tarnauti tiesai ir žmogiškumui.

Prezidentė pakvietė į teisingumo vykdymą žiūrėti ne kaip į formalų, mechaninį įstatymų taikymą, bet kaip į kūrybinį iššūkį aktyviai ir suprantamai aiškinti ir taikyti teisę.

Panevėžio miesto apylinkės teismo teisėja paskirta Beatričė Bakanauskaitė, Alytaus rajono apylinkės teismo teisėja - Jūratė Bliznikaitė-Povilanskienė, Klaipėdos miesto apylinkės teismo teisėja - Viktorija Čiapaitė, Ukmergės rajono apylinkės teismo teisėja - Dalia Trumpulienė, Kauno apylinkės teismo teisėju - Darius Urbonas.

Naujiems paskirtiems teisėjams Prezidentė palinkėjo tvirtybės, o jų šeimoms - ramybės ir santarvės.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder