Dalia Grybauskaitė: bendradarbiavimas su Pietų Korėja - platesnės galimybės Lietuvai

Dalia Grybauskaitė: bendradarbiavimas su Pietų Korėja - platesnės galimybės Lietuvai

Dvišalius santykius, ekonominių ryšių stiprinimo galimybes, bendradarbiavimo informacinių ir komunikacijos technologijų srityje perspektyvas prezidentė Dalia Grybauskaitė aptarė su Vilniuje viešinčiu Korėjos Respublikos Asamblėjos pirmininku Park Hee Tae.

"Pietų Korėja yra stipri Pietryčių Azijos regiono lyderė, kuri gali Lietuvai atverti plačias bendradarbiavimo, ekonominių ryšių ir investicijų galimybes šiame sparčiai augančiame regione", - sakė prezidentė D. Grybauskaitė.

Susitikime Lietuvos vadovė su Pietų Korėjos parlamento pirmininku taip pat aptarė demokratinių institucijų sąrangą, jų konstitucines galias ir moterų lyderystės stiprinimo klausimus.

Pietų Korėjos parlamento pirmininkas akcentavo, jog džiaugiasi galėdamas apsilankyti Lietuvoje, kur prezidentė, parlamento vadovė, krašto apsaugos ir finansų ministrės yra moterys. Aukšto svečio teigimu, stiprios ir išmintingos Lietuvos moterys veda šalį taikios ir sėkmingos pažangos keliu.

Susitikime su Pietų Korėjos parlamento pirmininku Lietuvos vadovė taip pat pabrėžė kitąmet šioje šalyje rengiamų Seulo viršūnių susitikimo branduolinės saugos tema ir Jeosu pasaulinės EXPO-2012 parodos, skirtos jūrų ir vandenų aplinkosaugos klausimams, svarbą.

Tai pirmasis Pietų Korėjos aukšto rango pareigūno vizitas Lietuvoje.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder