Dainius Kreivys Premjerui pateikė pažymą su "šokiruojančiais faktais"

Dainius Kreivys Premjerui pateikė pažymą su "šokiruojančiais faktais"

Premjeras Andrius Kubilius patvirtino iš ūkio ministro Dainiaus Kreivio gavęs pažymą apie pažeidimus viešųjų pirkimų srityje, kurie, pasak jo, yra konkretūs bei šokiruojantys. Ministro Pirmininko teigimu, su pažyma bus supažindinta partija, kuri ir nuspręs, kokių veiksmų bus imamasi ūkio ministro atžvilgiu.

"Savaitgalį išties gavau ministro pažymą apie žiniasklaidoje minėtus spaudimo atvejus dėl viešųjų pirkimų. Tikrai reikės daugiau laiko tam, kad būtų galima detaliau susipažinti su pažyma. Turiu konstatuoti, kad pažymoje yra surašyti labai konkretūs dalykai, žinomi reiškiniai, prie kurių anksčiau buvo įprasta, ir kai kam vis dar nesinori nuo jų atsisakyti, jie yra visiškai netoleruotini", - pirmadienį po Vyriausybės posėdžio sakė A. Kubilius.

Vyriausybės vadovo teigimu, ūkio ministrui teko atlaikyti labai didelius iššūkius skaidrinant viešuosius pirkimus, tad Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partija turėtų būti supažindinta ne tik su atsiribojimo nuo buvusio verslo aspektais, tačiau su kuo jam teko susidurti stengiantis viešųjų pirkimų nišą padaryti kuo skaidresnę.

"Kai kurie dalykai yra šokiruojantys ir keliantys nerimą. Aš apie tai buvau informuotas ir anksčiau. Prieš rinkimus apie tai nenorėjome viešai kalbėti, kad tai neatrodytų kaip rinkimų kampanijos elementai. Dėl ministro D. Kreivio, kaip žinote, yra įvairių nuomonių: Prezidentės Dalios Grybauskaitės, prof. Vytauto Landsbergio, kitų asmenų. Taigi partija prieš darydama bet kokius sprendimus turės įvertinti pažymoje pateiktus faktus", - teigė A. Kubilius.

Vyriausybės vadovo tikinimu, partijoje šis klausimas turėtų būti apsvarstytas artimiausiu metu, jis patvirtino, jog su pažyma yra supažindintos ir specialiosios tarnybos.

"Ar ministras teisingai pasielgė atsiribodamas nuo savo verslo, tai irgi vertinsime. Tai įvertins ir Vyriausioji tarnybinės etikos komisija. Jeigu atsiribojimas nuo verslo perduodant akcijas motinai yra neįtikinamas, tai, kaip žinote, sudariau darbo grupę, kuri rengia vadinamojo aklojo fondo veikimo principus, ir tai artimiausiu metu bus pateikta. Tai būtų labai svarbu ne tik ministrui, bet ir visiems kitiems politikoje dalyvaujantiems asmenims", - pažymėjo Premjeras.

Pats ūkio ministras šį įvykį komentuoti atsisakė, teigdamas, jog į visus klausimus gali atsakyti tik Premjeras.

Žiniasklaidos duomenimis, sekmadienį D. Kreivys Premjerui perdavė slaptą pažymą apie kyšininkus bei nusikaltėlius viešųjų pirkimų srityje. Ministras užsiminė, jog spaudimo viešųjų pirkimų srityje susilaukė ir Viešųjų pirkimų tarnybos direktorius Žydrūnas Plytnikas. Jo teigimu, siekdamos palankių sprendimų suinteresuotos jėgos siūlė namus, naujus automobilius, didžiules grynųjų pinigų sumas, o po neigiamų atsakymų esą pasigirsdavo kriminaliniai grasinimai.

ELTA primena, jog ūkio ministro postas susvyravo po to, kai Prezidentė D. Grybauskaitė išreiškė nepasitikėjimą, pažymėdama, kad politikas negali kartu būti ir verslininkas.

Tuo tarpu Premjeras A. Kubilius nuosekliai reiškia paramą ūkio ministrui D. Kreiviui, kuris susilaukė dėmesio po to, kai Europos Sąjungos parama mokyklų renovacijai buvo skirta iš dalies jo motinos valdomai įmonei "Specializuota komplektavimo valdyba". Pats D. Kreivys teigė, kad prieš jį pradėta šmeižto kampanija.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder