Dainius Kreivys neigia tylėjęs apie daromą spaudimą

Dainius Kreivys neigia tylėjęs apie daromą spaudimą

Ūkio ministras Dainius Kreivys neatitinkančiais tikrovės vadina teiginius, jog dvejus metus tylėjęs apie bandymus daryti jam spaudimą.

"Teiginiai, kad dvejus metus žinojau ir tylėjau, neatitinka tikrovės. Mano nurodymu Viešųjų pirkimų tarnybos direktorius Žydrūnas Plytnikas į Specialiųjų tyrimų tarnybą kreipėsi 2010 metų lapkričio mėnesį", - tikina D. Kreivys.

Ūkio ministro tvirtinimu, paskutinis bandymas daryti įtaką, nurodytas pažymoje Ministrui Pirmininkui Andriui Kubiliui, buvo prieš mėnesį.

ELTA primena, kad Premjeras A. Kubilius pirmadienį patvirtino iš ūkio ministro D. Kreivio gavęs pažymą apie pažeidimus viešųjų pirkimų srityje, kurie, pasak jo, yra konkretūs bei šokiruojantys. Ministro Pirmininko teigimu, su pažyma bus supažindinta partija, kuri ir nuspręs, kokių veiksmų bus imamasi dėl ūkio ministro.

Tuo tarpu naujienų agentūrai ELTA Prezidentės patarėjas Linas Balsys teigė, jog "paraiška" tėra raštas, kuris yra pateiktas be jokio oficialaus patvirtinimo ir kuriame tėra išvardinti faktai apie ūkio ministro D. Kreivio patirtą spaudimą. O ūkio ministras, savo ruožtu, žinodamas apie galimus tokio masto nusižengimus viešųjų pirkimų srityje, dvejus metus delsė, nieko nedarė ir niekur nesikreipė.

Ūkio ministro postas susvyravo po to, kai Prezidentė D. Grybauskaitė pareiškė nepasitikėjimą, pažymėdama, kad politikas negali kartu būti ir verslininkas.

Tuo tarpu Premjeras A. Kubilius nuosekliai reiškia paramą ūkio ministrui D. Kreiviui, kuris susilaukė dėmesio po to, kai Europos Sąjungos parama mokyklų renovacijai buvo skirta iš dalies jo motinos valdomai įmonei "Specializuota komplektavimo valdyba". Pats D. Kreivys teigė, kad prieš jį pradėta šmeižto kampanija.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder