D. Kuolys teisiamas už Tarptautinės vaikų gynimo dienos paminėjimą prie VSD

D. Kuolys teisiamas už Tarptautinės vaikų gynimo dienos paminėjimą prie VSD

Vilniaus miesto antrasis apylinkės teismas išnagrinėjo Vilniaus universiteto dėstytojo, visuomenininko Dariaus Kuolio bylą dėl Tarptautinės vaikų gynimo dienos paminėjimo prie Valstybės saugumo departamento (VSD). Teismas savo verdiktą skelbs spalį.

Visuomenininkas D. Kuolys teisiamas už tai, kad be leidimo Vaikų gynimo dieną, birželio 1-ąją, paminėjo šeimų vaikštynėmis "Už vaikystę be smurto" prie VSD centrinės būstinės Vilniuje.

Buvęs Pilietinės visuomenės instituto direktorius, Kauno apygardos eksteisėjos Neringos Venckienės bendražygis, "Lietuvos sąrašo" lyderis D. Kuolys teigė nesuprantantis, kodėl yra teisiamas dėl neteisėtai surengtos protesto akcijos.

"Aš atlikau pilietinę pareigą gindamas konstitucinę santvarką ir laisvos respublikos vertybes, į kurias buvo pasikėsinta gegužės 17-ąją dieną (D. Kedžio dukters paėmimas Garliavoje, - ELTA), kai buvo šturmuojama Garliava. Kad buvo pasikėsinta į konstitucinę Lietuvos santvarką nustatė visuomeninė komisija, kuri tyrė Garliavos įvykius, ir trys toje komisijoje buvę Konstitucijos kūrėjai, Aukščiausiosios Tarybos nariai. (...) Jie Garliavos įvykius traktavo kaip besaikį, specialiųjų darinių smurtą prieš taikius piliečius, taip pat prieš vaiką, kaip pasikėsinimą į konstitucinius valstybės pagrindus", - Eltai sakė D. Kuolys.

Visuomenininkas teigė jautęs konstitucinę pareigą ir naudojosi konstitucine teise priešintis bet kam kas besikėsina į šalies konstitucinius pagrindus.

"Konstitucija mums tokią teisę suteikia, o sąžiningi piliečiai turėtų jausti pareigą ginti savo respubliką ir savo konstitucinius pagrindus", - kalbėjo jis.

D. Kuolys, be šios, dėl savo visuomeninių protestų dar yra teisiamas kitose dviejose bylose.

Teismas savo sprendimą šioje byloje skelbs spalio 3-iąją.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder